1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

14 kisan kuiva suomalaisputki on ohi! Krista Pärmäkoski hiihti palkintokorokkeelle – myrskyvaroitus Johaugille lopussa

Krista Pärmäkoski hiihti kolmanneksi Davosin maailmancupissa. Lopussa hän tykitti huomattavasti kovempaa tahtia kuin kisan norjalainen kärkikaksikko Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg.

Krista Pärmäkoski
Katso huippuhetket!

Krista Pärmäkoski nappasi ensimmäisen suomalaisen henkilökohtaisen palkintosijan tällä kaudella hiihdon maailmancupissa, kun hän oli kolmas vapaan hiihtotavan 10 kilometrin kisassa Davosissa.

Henkilökohtaista palkintosijaa oli odotettu jo pitkään, sillä kisa oli tämän kauden maastohiihdon maailmancupissa 15:s miehet ja naiset mukaan lukien.

Kisan voittoon hiihti Therese Johaug. Hän on Lillehammerin sprinttiä lukuun ottamatta voittanut kaikki maailmancupin kisat, mihin hän on osallistunut.

Lauantaina Pärmäkoski hiihti sprinttifinaaliin ja johti sitä ensimmäisen kierroksen jälkeen, kunnes hyytyi viimeiselle sijalle kuudenneksi.

Sunnuntaina hyytymisestä ei ollut tietoakaan. Pärmäkoski kiri kisan voittanutta Johaugia viimeisellä 1,8 kilometrillä reilut 8 sekuntia. Eroksi jäi lopulta Johaugiin 19,2 sekuntia. Pärmäkoski sai myös kiinni toiseksi tullutta Ingvild Flugstad Östbergiä reilut kuusi sekuntia. Mutta Östberg oli lopputuloksissa Pärmäkoskea 7,1 sekuntia nopeampi.

Muista suomalaisista pisteille hiihti Riitta-Liisa Roponen (15:s) ja Susanna Saapunki (21:s). Eveliina Piippo jäi pisteistä alle kaksi sekuntia ollen 32. sijalle. Katri Lylynperä oli 47:s.

Maastohiihdon maailmancup jää nyt Davosin viikonlopun jälkeen joulutauolle. Seuraavaksi käynnistyy Tour de Ski 29. joulukuuta Toblachista Italiasta.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Pärmäkoskelta järkyttävä loppurepäisy, joka sai ylivoimaisen norjalaisenkin näyttämään kuin etanalta – asiantuntija Jauhojärvi: "Aivan tautista kyytiä!"

Palkintosijoille palannut Krista Pärmäkoski yllättyi superlopustaan: ”Mietin jo, mitä tästä tulee?”

Katso suorana ja seuraa tulospalvelusta: Talvilajien juhlaa Ylen kanavilla!

Meneekö Krista Pärmäkosken MM-ohjelma uusiksi muiden suomalaisten surkeuden takia? Valmentaja tarjosi vastaukseksi ongelmiin treeniä ja ampumahiihtäjää

Asiantuntija Jauhojärvi ihmetteli Pärmäkosken valintaa täydellisen hyytymisen hetkellä: "Tällaisia niin sanottuja sammumisia tulee korkealla"

Pärmäkoski eteni finaaliin, mutta siellä vauhti hyytyi – naisten sprintin voitto Ruotsiin

Päivitetty kello 11.41. Poistettu viittaus uran palkintokorokesijoihin normaalimatkoilla ja täsmennetty, että putki koskee henkilökohtaisia kisoja.