1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Palkintosijoille palannut Krista Pärmäkoski yllättyi superlopustaan: ”Mietin jo, mitä tästä tulee?”

Krista Pärmäkoski kuvaili kolmossijaansa nousujohteiseksi. Pärmäkoski päihitti lopussa norjalaisen tähtikaksikon Therese Johaugin ja Ingvild Flugstad Östbergin. Hän uskoo, että Johaug on lyötävissä.

Kuva: EPA-EFE/GIAN EHRENZELLER

Krista Pärmäkoski palasi maastohiihdon maailmancupissa tyylikkäästi palkintosijoille kolmannella sijallaan. Hän veti loppukirissään viimeisellä kaksi kilometriä vielä huomattavan paljon nopeammin kuin kärkikaksikko Therese Johaug ja Ingvild Flugstad Östberg. Pärmäkoski kuvaili kisaansa nousujohteisena.

– Ensimmäiset kolme kilometriä olivat todella vaikeat, kun mentiin mäen päälle. Mietin jo, kuinka jaksaa ja mitä tästä tulee, Pärmäkoski sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Tiesin, että pällikiemurat pitää tulla kovaa ja tulla lujaa alaspäin. Kun pääsin stadionille, niin laitoin kaikki peliin. Yllättävän hyvin tuli loppu ja viimeiset alamäet. Nyt tuli loppuun asti hyvin.

Pärmäkoski on pitkin talvea sanonut, että huippukunto on tuloillaan. Samaa hän toisti palkintosuorituksensakin jälkeen.

– Varmaan alussa huomasi, että eilinen sprintti painoi jonkin verran jaloissa. Joulutauko tulee nyt tarpeeseen, Pärmäkoski sanoi.

Krista Pärmäkoski
Katso huippuhetket!

Norjalaishiihtäjä Therese Johaug on dominoinut alkukautta. Johaug on Lillehammerin sprinttiä lukuun ottamatta voittanut kaikki kisat, mihin hän on osallistunut. Nyt Pärmäkoski on kavetantanut eroaan Rukan avauksen lähes minuutista 19,2 sekuntiin.

– Sanoin kauden alussa siitä, että muut hiihtäjät pystyivät lähelle häntä. Se kertoi siitä, että se ei ole mahdotonta. Uskon, että Johaug on mahdollista saada kiinni, Pärmäkoski sanoi.

Seuraavaksi Pärmäkoski lähtee jo nyt sunnuntai-iltana kotiin takaisin Sveitsistä. Hiihtäjät siirtyvät joulutauolle ennen 29. joulukuuta käynnistyvää Tour De Skitä. Pärmäkoski aikoo hiihtää kaikki kisat.

– Se on toiminut minulle hyvänä nosteena. Jos ei ole ongelmia, niin tulen hiihtämään loppuun asti, Pärmäkoski kertoi.

Lue lisää:

14 kisan kuiva suomalaisputki on ohi! Krista Pärmäkoski hiihti palkintokorokkeelle – myrskyvaroitus Johaugille lopussa

Katso suorana ja seuraa tulospalvelusta: Talvilajien juhlaa Ylen kanavilla!

Meneekö Krista Pärmäkosken MM-ohjelma uusiksi muiden suomalaisten surkeuden takia? Valmentaja tarjosi vastaukseksi ongelmiin treeniä ja ampumahiihtäjää

Kommentti: Suomen hiihto hukannut hurjan mahdollisuuden – lajin muutoksiin on nyt vihdoin herättävä