1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Iivo Niskanen jättää Tour de Skin välistä, vaikka karisti peikon selästään: "Kunto on ihan hyvä"

Iivo Niskanen ei ole mukana seuraavissa maailmancupin kisoissa.

Kuva: Tomi Hänninen

Maastohiihtäjä Iivo Niskanen jättää Tour de Skin välistä. Niskanen oli sunnuntaina Davosin 15 kilometrin vapaan kisassa 13:s. Se oli häneltä harvinaisen hyvä sijoitus vapaan hiihtotavan kisassa

Niskanen kertoi Tour de Skiltä vetäytymisestä Yle Urheilun haastattelussa. Toinen Suomen ykköstykki Krista Pärmäkoski kertoi aiemmin tänään, että aikoo hiihtää koko tiukan Tour de Ski -rupeaman.

Tour de Ski käynnistyy Italiasta 29. joulukuuta.

– Kilpailuohjelma on aika huono minulle. Siinä on paljon matkustelua. Se on sitten ensi kauden tavoite kiertää tourit ja kaikki ne. Nyt on tarkoitus hiihtää helmikuussa MM-kisoissa niin hyvää vauhtia kuin mahdollista. Tarkoitus on tehdä kaiki tarvittava ennen sitä ja olla tuoreimmillaan. Tour ei palvele kaikkine matkusteluineen sitä, Niskanen perusteli.

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi ei yllättynyt Niskasen päätöksestä.

– Niskanen on aina hiihtänyt säästeliäästi. Vapaapainoitteinen Tour de Ski ei sovi Niskaselle. Iivo valmistautuu kisoihin, mihin pystyy laittamaan tulosta, Jauhojärvi sanoi.

Niskasen mukaan ensimmäiset seitsemän kilometriä sunnuntain kisassa olivat parempia, mutta sitten tuli vaikeaa. Hän ei saanut enää lopussa peesiä.

– Tällä radalla olisi ollut niistä iso apu, vielä ennen loppuhuipennusta kärkikahinoissa ollut Niskanen totesi.

– Olen pettynyt loppuun. Viimeiset kolme kilometriä eivät tulleet sillä tavalla, mitä olisin toivonut. En päässyt sellaisiin asentoihin, joista olisi pystynyt hiihtämään isoa kovaa.

Kokonaiskuvassa Niskanen pitää kuitenkin tilannettaan hyvänä ennen siirtymistä joulu- ja treenitauolle ennen paluuta maailmancupiin kuukauden päästä Viron Otepäähän Vuokatin Skandinavia-cupin kisan kautta.

– Kunto on tällä hetkellä ihan hyvä. Jos olisi perinteisellä kilpailut, niin olisi voinut olla erilainen tulos. Sinänsä olen tyytyväinen. Tämä oli vapaan väliaikalähdöistä uran paras hiihto. Vapaa on mennyt eteenpäin, mutta siinä riittää toki tehtävää. Se antaa uskoa, että tuli edes kohtuullinen sija. Aiemmin Davosissa on mennyt tosi huonosti. Ainakin jonkinlainen Davosin peikko on karisteltu, Niskanen sanoi.

– Nyt on hyvin kisoja alla. Yritetään saada ylä-aluetta rassattua, että on seuraavan kerran maailmancupissa taas paremmassa kunnossa.

Kerromme aiheesta lisää pian.

Lue lisää:

Olympiakisoista iäksi suljettu venäläishiihtäjä juhli voittoa, Iivo Niskaselle harvinaisen hyvä suoritus – Matti Heikkinen palasi ladulle

Palkintosijoille palannut Krista Pärmäkoski yllättyi superlopustaan: ”Mietin jo, mitä tästä tulee?”