1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Matti Heikkinen palasi maailmancupiin täytenä kysymysmerkkinä ja oli lopussa huipun tahdissa – asiantuntija Jauhojärvi: ”Odotin parempaa”

Matti Heikkisen kunto puhutti paljon ennen Davosia. 24. sija ja minuutin ero kärkeen ei heittänyt kaikkia menestystoiveita roskakoriin, vaikka Sami Jauhojärvi odottikin kovempaa suoritusta.

Kuva: Tomi Hänninen

Terveysongelmista kärsinyt Matti Heikkinen palasi maailmancup-kisoihin Davosissa, kun hän oli 15 kilometrin vapaan kisassa 24:s. Hän jäi kisan voittajasta Jevgeni Belovista 59,5 sekuntia.

Heikkisen kunto oli kysymysmerkki ennen paluutaan, mutta viimeisellä viidellä kilometrillä Heikkinen pääsi vauhtiin. Hän meni yhtä kovaa kuin kisassa toiseksi tullut ranskalainen Maurice Magnificat. Belov oli kahdeksan sekuntia nopeampi.

– Viimeinen kierros tuli ihan hyvin. Mutta kissakaan ei pääse puuhun, kun on liian lyhyet kynnet. Tällä hetkellä vauhti ei ole vielä riittävää. Pienten haasteiden kautta se oli ihan ok hiihto, mutta minuutti kärkeen. Siinä on aika paljon tekemistä, Heikkinen kuvaili Ylen haastattelussa.

Heikkinen joutui keskeyttämään rintarangan alueen kiputilojen takia Lillehammerin maailmancupissa. Heikkinen jätti väliin Beitostölenin kisat. Mutta tutkimuksissa ei löytynyt mitään vakavaa. Nyt suomalaiskonkari saa hiihtää niin kovaa kuin pääsee.

Seuraavaksi edessä on Tour de Ski, jossa Heikkinen aikoo hiihtää kaikki kisat, jos ei tule mitään ongelmia.

Yle Urheilun asiantuntijalle Sami Jauhojärvelle jäi ristiriitainen olo Heikkisen paluusta.

– Odotin Heikkiseltä parempaa. Mutta loppu tuli hyvin. Se on kokonaisuutta katsoen antaa lupauksia Tour de Skitä varten. Viikolla kovan harjoituksen jälkeen tunne oli ollut hyvä, mutta nyt kone käynnistyi vasta ensimmäisen viiden kilometrin jälkeen, Jauhojärvi sanoi.

Jauhojärvi ei ollutkaan vielä heittämään Heikkisen menestyshaaveita Seefeldissä roskakoriin.

– Minuutin aikaero keulaan pysyy kolmen prosentin haarukassa kokonaisajasta. Se ei ole mahdottomuus ottaa kiinni.

Lue lisää:

Iivo Niskanen jättää Tour de Skin välistä, vaikka karisti peikon selästään: "Kunto on ihan hyvä"

Olympiakisoista iäksi suljettu venäläishiihtäjä juhli voittoa, Iivo Niskaselle harvinaisen hyvä suoritus – Matti Heikkinen palasi ladulle

Matti Heikkisen rintarangan vaivat eivät vakavia – kilpailee todennäköisesti Davosin maailmancupissa

Matti Heikkinen ei ole mukana viikonloppuna maailmancupissa – 35-vuotias yllätysnimi palaa ulkomaan kisoihin pitkän tauon jälkeen

Matti Heikkisen keskeytyksen syy selvisi – kärsii rintarangan alueen kiputilasta, jota tutkittiin sairaalassa