1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Krista Pärmäkosken hurja hiihto johti kovaan nokitteluun kisan jälkeen – Suomen maajoukkuekonkari löi vetoa mätitahnasta ruotsalaistoimittajan kanssa

Riitta-Liisa Roponen uhkuu itseluottamusta Krista Pärmäkosken kunnosta kohti MM-kisoja. Pärmäkosken huippuveto Davosissa sai 40-vuotiaan maajoukkuekonkarin lyömään jopa vetoa Pärmäkosken puolesta ruotsalaistoimittajalle.

Riitta-Liisa Roponen täräytti kovaa puhetta Davosissa. Kuva: Tomi Hänninen

Krista Pärmäkoski nappasi tänä viikonloppuna ensimmäisen maailmancupin palkintokorokesijansa, kun hän oli kolmas Davosissa 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa. Pärmäkoski loisti erityisesti lopussa, jossa hän voitti viimeisellä 1,8 kilometrillä kisan voittajan Therese Johaugin 8,8 sekunnilla.

Lopulta ero kaventui Johaugiin 19,2 sekuntiin ja toiseksi tulleeseen Ingvild Flugstad Östbergiin 14,2 sekuntiin. Rukalla Pärmäkoski oli Johaugia vielä perässä lähes minuutin.

Suomalaiset puhkuivatkin suurta itseluottamusta kisan jälkeen. Kisassa 15. sijalle hiihtänyt Riitta-Liisa Roponen intoutui jopa lyömään vetoa Krista Pärmäkoskesta ruotsalaislehti Expressenin toimittajan kanssa.

– Therese on paras. Mutta Ingvild ja Krista eivät ole myöskään huonoja. Olen täysin varma, että Krista voittaa Johaugin talven aikana, 40-vuotias maajoukkuekonkari Roponen totesi Expressenille. (siirryt toiseen palveluun)

Toimittaja oli varmistanut, että uskooko Roponen tosiaan niin. Sen jälkeen Roponen ehdotti, että voisi lyödä vetoa Pärmäkosken puolesta. Hän ehdotti panokseksi jäätelöä tai kahvia.

Ruotsalaistoimittaja suostui, jonka jälkeen Roponen vielä vaihtoi panosta.

– Voitte antaa minulle sitä Kallen...Sitä, jota te ruotsalaiset laitatte voileivän päälle. Sitä jotain kalaista, Roponen heitti.

Kallen mätitahnaako?

– Kyllä**.** Sinä saat minulta suomalaista suklaata, jos Krista ei voita häntä, Roponen heitti.

Krista Pärmäkoski
Katso huippuhetket!

Myös Pärmäkoski intoutui heittämään löylyä norjalaiskiukaalle kisan jälkeen Expressenin haastattelussa.

– Tietysti uskon, että Johaugin päihittäminen mahdollista. Tietysti Therese on hyvässä vireessä nyt. Mutta perinteisellä tilanne näyttää paremmalta minulle. Tänään ero oli vain 19 sekuntia. Taistelemme Seefeldin MM-kisoissa ykkössijasta, Pärmäkoski sanoi, jonka jälkeen nauroi.

– Toivottavasti hän vähän pelkää minua.

Johaug tiedostaa, että hänellä on kovia kilpakumppaneita helmikuussa, kun taistellaan arvokisamitaleista.

– Teen joka päivä töitä, jotta saavutan tavoitteeni eli ykkössijan. Ingvild ja Krista ovat lähellä minua. Samaan aikaan olen todella ylpeä omasta kisastani tänään, Johaug sanoo.

Lue lisää:

Suomi on roikkunut vain Niskasen ja Pärmäkosken avulla maailmanhuipun mukana – valmentaja listaa lukuisia syitä vaisuudelle lähtien huonoista olosuhteista

Pärmäkoskelta järkyttävä loppurepäisy, joka sai ylivoimaisen norjalaisenkin näyttämään kuin etanalta – asiantuntija Jauhojärvi: "Aivan tautista kyytiä!"

Palkintosijoille palannut Krista Pärmäkoski yllättyi superlopustaan: ”Mietin jo, mitä tästä tulee?”

14 kisan kuiva suomalaisputki on ohi! Krista Pärmäkoski hiihti palkintokorokkeelle – myrskyvaroitus Johaugille lopussa

Viestinaisten 20-vuotiaan ankkurin superhiihto antoi joukkueen 40-vuotiaalle konkarille kylmiä väreitä – "Aivan mieletön veto"

Viime vuosituhannella muiden valokuvat ja nimmarit olivat vielä kisojen kovin juttu – 40-vuotiaana Riitta-Liisa Roponen on tehnyt hienon uran, mutta haluaa yhä haastaa ennakkoluulot ja nuorempansa