Suora

  • Elävä arkisto esittää

Kobayashi otti paikkansa - Antti Aalto ponkaisi kymmenenneksi

Antti Aallon hyvä vire mäkihypyn maailmancupissa jatkuu. Japanin Ryuyo Kobayashi

mäkihyppy
Antti Aalto.
Antti Aalto.Tomi Hänninen

Mäkihypyn maailmancupia johtavan Ryuyo Kobayashin notkahdus jäi yhteen kilpailuun Sveitsin Engelbergissä. Kobayashi tipahti lauantaina ensi kertaa kuluvan kauden cupissa palkintopallilta, mutta paikkasi sen sunnuntain kilpailun voitolla.

Janne Väätäisen valmentama Kobayashi rysäytti ensimmäisellä hyppykierroksella ylivoimaisen 144-metrin hypyn ja viimeisteli voittonsa 137 metrin ilmalennolla. Puolan Piotr Zyla ja Kamil Stoch ottivat muut palkintosijat ennen lauantain kilpailun voittajaa, Saksan Karl Geigeria.

Antti Aalto paransi lauantaista viisi sijaa ja nousi kymmenenneksi. Aalto liiteli ensimmäisellä kierroksella 11:nneksi 135 metrin hypyllään. Toisellaan hän paransi 137 metriin ja pakotti järjestäjät laskemaan lähtölavaa pykälällä ennen kilpailun kärkikymmenikköä. Jarkko Määttä ei päässyt toiselle kierrokselle.

– En päässyt harjoituksissa tasolleni, mutta olen iloinen, että pystyin petraamaan, Aalto kertoi STT:lle.

– Kokonaisuudessaan tästä jäi positiivinen tunne. Varsinkin toinen kilpailupäivä oli hyvä, ensimmäistä tasaisempi.

Kolmella miehellä mäkiviikolle

Aalto on hypännyt kuluvalla kaudella uransa ylivoimaisesti parhaat maailmancupin sijoitukset. Hän oli maailmancupin avauksessa Wislassa seitsemäs, Venäjän Nizhni Tagilissa kuudes ja sunnuntaina kolmatta kertaa top-kympissä.

– Kauden tavoitteena on tasaisuus. Toivottavasti pystyn säilyttämään tasoni kilpailukauden loppuun, Aalto kommentoi kehitysharppaustaan.

Aalto, Engelbergin kisoista karsiutunut Jarkko Määttä ja päävalmentaja Lauri Hakola suuntaavat hyppypukutehtaan kautta Lahteen muutaman päivän leirille ennen joulunviettoa. Kausi jatkuu mäkiviikolla Oberstdorfissa 30. joulukuuta.

Suomella on kolme paikkaa mäkiviikolle. Aallon ja Määtän seuraksi on tyrkyllä Eetu Nousiainen, joka oli sunnuntaina Continental cupin kilpailussa 12:s Kuusamossa.

Lue myös:

Antti Aallon hurjan kova pistetahti jatkuu – teki mukavan tempun joukkuetoverilleen Keski-Euroopan mäkiviikolle

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat