Suora

  • Muutoksia HJK:ssa - saako Lehkosuo potkut?
  • Käsipalloliiga, miesten 4. loppuottelu Dicken - Cocks
  • Urheiluruutu

Mikko Koskista ei voi syyttää Oilersin tappiosta, Skinner jätti Patrik Laineen kolmanneksi

Mikko Koskinen omaa NHL-vahdeista neljänneksi parhaan torjuntaprosentin.

NHL
Mikko Koskinen juo juomapullosta vettä Oilersin maalilla.
Mikko Koskinen.Getty Images

Edmonton Oilersin ykkösmaalivahdiksi tällä kaudella noussut Mikko Koskinen koki vasta kauden neljännen tappionsa jääkiekon NHL:ssä sunnuntaina. Koskisen kolmen ottelun mittainen voittoputki katkesi Vancouverissa, kun Canucks nappasi 4–2-kotivoiton.

Koskinen torjui 26/29 kertaa. Koskista ei tappiosta voi syyttää, sillä Vancouverin neljästä maalista kolme syntyi ylivoimalla ja yksi tehtiin tyhjään maaliin.

– Olimme parempia viidellä viittä vastaan, mutta valitettavasti otimme liikaa jäähyjä, Oilersille yhden maalin tehnyt Ryan Nugent-Hopkins summasi pelin jälkeen.

Tappio oli viime aikoina kovassa vireessä olleelle Oilersille vasta toinen seitsemään otteluun.

Vielä viime kaudella KHL:ssä torjunut Koskinen on pelannut tällä kaudella 17 ottelussa torjuntaprosentilla 92,8. Hänen torjuntaprosenttinsa on NHL:n neljänneksi paras. 30-vuotiaan Koskisen edellä ovat vain Winnipegin kakkosvahti Laurent Brossoit (93,0 %), Nashvillen Pekka Rinne (92,9 %) ja Tampa Bayn Andrei Vasileski (92,9 %).

Oilersin suomalaishyökkääjä Jesse Puljujärvi (+1) pelasi 15 minuuttia ilman tehopisteitä. Canucks-hyökkääjä Markus Granlund (+/- 0) sai vastuuta vain reilut kymmenen minuuttia.

Tuukka Rask taipui Bostonin maalilla, Skinner ratkaisi

Boston Bruinsin tähtimaalivahti Tuukka Rask koki puolestaan kauden seitsemännen tappionsa, kun Buffalo Sabres haki Bostonista 4–2-vierasvoiton. Rask pysäytti kiekon 23/26 kertaa.

Tuukka Rask
Tuukka RaskAOP

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta kolmannen erän lopussa, kun Sabresin tähtihyökkääjä Jeff Skinner yllätti Raskin ajassa 56.29. Illan toinen osuma oli Skinnerille jo kauden 24:s. Hän nousi onistumisillaan toiseksi NHL:n maalipörssissä. Kolmantena maalipörssissä olevalla Winnipegin Partik Laineella on kasassa 23 osumaa ja piikkipaikalla oleva Washingtonin Aleksandr Ovetshkin on tehnyt jo 29 maalia.

Rask on esiintynyt tällä kaudella 17 ottelussa torjuntaprosentilla 91,5.

Lue myös:

Winnipegille kärkijoukkueen päänahka, voittomaalia rakentaneen Laineen tehoputki poikki

Carolinan Janne Kuokkanen passitettiin takaisin farmiin

Hyvävireinen Sebastian Aho osui NHL:ssä – Kuokkaselle mukavasti vastuuta Carolina-paidassa

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat