Suora

  • Taitoluistelun MM: jäätanssin rytmitanssi
  • Taitoluistelun MM: naisten vapaaohjelma
  • UP-dokkari: Kaikki vain faneja varten
  • Taitoluistelun MM, naisten vapaaohjelma

Matti Nykästäkin enemmän voittoja napanneen mäkihyppytähden alkukausi on ollut täysi katastrofi – suomalaiskomeetta monta kertaa parempi: ”Ei voi jäädä jumiin vanhaan”

Kaikkien aikojen eniten maailmancup-voittoja ottanut Gregor Schlierenzauer on vajonnut todella pohjalle syksyn aikana. Hänellä ei ole tällä hetkellä asiaa Itävallan maajoukkueeseen.

mäkihyppy
Gregor Schlierenzauer
Gregor SchlierenzauerAleksander Domanski/SEPA.Media /Getty Images

Mäkihypyn maailmancup-kausi on alkanut tänä talvena todella jännittävästi. Tutut vanhat kasvot eivät ole pärjänneet niin hyvin kuin aiemmilla kausilla.

Ennen Keski-Euroopan mäkiviikkoa kymmenen parhaan pistemiehen joukossa on vain neljä samaa hyppääjää kuin oli kärkikymmenikössä viime kauden päätteeksi. Norjan huippunimistä Daniel-Andre Tande on ollut vaisu. Uusia huippunimiä ovat olleet esimerkiksi maailmancupia johtava japanilainen Ryoyu Kobayashi ja venäläinen Jevgeni Klimov.

Kaikkien aikojen eniten maailmancupin osakilpailuvoittoja napanneen itävaltalaisen Gregor Schlierenzauerin kausi on ollut myös todella vaikea. Schlierenzauer on voittanut urallaan 53 maailmancupin kisaa, kun toisena listalla oleva Matti Nykänen vei urallaan 46 kisaa.

Jo 16-vuotiaana ensimmäisen kerran voittanut Schlierenzauer ei ole viime vuosina yltänyt huipputasolle, mutta nyt hän on kokenut uuden aallonpohjan.

Hän ei päässyt mukaan Itävallan maajoukkueeseen viime kisaviikonloppuna Engelbergissä. Schlierenzauer ei olisi myöskään päässyt hyppäämään aiemmin Titisee-Neustadtin kisoissa, jotka loppujen lopuksi peruttiin. Hän on päässyt tällä kaudella pisteille ainoastaan Rukan 12. sijallaan. Yhteensä pisteitä on 22, kun Suomen tämän kauden mäkikomeetta Antti Aaltokin on ottanut jo 140 pistettä.

Gregor Schlierenzauer
AOP/imago sport

Itävallassa Schlierenzauerin ongelmista on syytetty hänen omaa itsekkyyttään ja ylimielisyyttään.

– Mäkihyppääjillä on aina omia ideoita. Mutta se on vaikeaa, jos ei ole halukas vastaanottamaan uusia asioita. Gregor on yrittänyt, mutta ei ole menestynyt. Asiat muuttuvat koko ajan, varusteista ja teknologiaan, Itävallan mäkivalmentaja Andreas Felder kommentoi Kleine Zeitung-lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

– Ei voi jäädä jumiin vanhaan. Tämä ei liity vain mäkihyppyyn, vaan myös kaikkiin lajeihin. Otetaan esimerkiksi Kamil Stoch. Hän voitti kaksi olympiakultaa vuonna 2014, mutta jäi 22. sijalle maailmancupissa. Myöhemmin hän vaihtoi tekniikkaansa. Nykypäivän tekniikalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, miten Stoch hyppäsi vuonna 2014. Siksi hän on edelleen menestyksekäs.

Kronen Zeitungin mukaan Schlierenzauer on nyt uransa suurimman haasteen edessä. Hänen pitäisi oppia hyppäämään uudelleen

Felderin mukaan Schlierenzauer ei palaa maailmancupiin ennen kuin hyppytekniikka toimii. Schlierenzauer olikin Engelbergin maailmancup-viikonlopun aikaan harjoittelemassa Seefeldin MM-mäkimontussa. Itävaltalaisvalmentajien mukaan Schlierenzauerin pitää saada uusi tekniikka automaatioksi.

– Se näytti aika hyvältä, apuvalmentaja Florian Liegl kommentoi Kronen Zeitungille (siirryt toiseen palveluun) Schlierenzauerin yrityksiä Seefeldin K68-mäestä.

Lue lisää:

Kobayashi otti paikkansa - Antti Aalto ponkaisi kymmenenneksi

Antti Aallon hurjan kova pistetahti jatkuu – teki mukavan tempun joukkuetoverilleen Keski-Euroopan mäkiviikolle

Ujo mäkikotka kuvittelee kisoissa olevansa vain harjoituksissa – Suomen mäkimaineen pelastajaksi noussut Antti Aalto nauttii enemmän hyppäämisestä kuin menestyksestä

Suosittelemme

Tuoreimmat