1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Historiallinen päänavaus – nainen valittiin NBA-koripalloseuran pomoksi

Koripalloseura Indiana Pacers on nimennyt ensimmäistä kertaa NBA:n historiassa naisen seuran varatoimitusjohtajaksi.

Kelly Krauskopf Kuva: Kuvakaappaus Indiana Pacersin sivuilta

Kelly Krauskopfista tuli miesten koripallon ammattilaissarja NBA:n ensimmäinen naisvaratoimitusjohtaja, kun Indiana Pacers pestasi ansioituneen puuhanaisen seuransa johtoportaaseen.

– Kelly on WNBA-sarjan todellinen pioneeri ja menestyneen naisten koripallosarjan yksi tärkeimmistä arkkitehdeistä. Olen työskennellyt hänen kanssaan pari vuosikymmenen ajan ja tiedän tasan tarkkaan, kuinka mieletön koripallomieli hänellä on, hehkutti Indianan omistaja Herb Simon.

Women’s National Basketball Association on naisten koripalloilun ammattilaissarja Yhdysvalloissa. Krauskopf on häärinyt 19 vuoden ajan naisten liigassa pelaavan Indiana Feverin toimitusjohtajana.

– Kelly on pelannut itse lajia, paiskinut hommia WNBA-liigan toimistolla, rakentanut ja johtanut seuran ihan alkutekijöistä alkaen aina mestariseuraksi saakka. Hän on todella arvostettu tekijä koripalloympyröissä ja omaa rautaisen tietämyksen kaikesta tarvittavasta, kehui Pacersin koripallopomo Kevin Pritchard.

Krauskopf siirtyy uuteen toimeensa 1. tammikuuta alkaen.

– Saan uskomattoman mahdollisuuden ja minulla on kunnia työskennellä NBA:n huippuorganisaatiossa upeiden, tuttujen ihmisten kanssa, kiitteli Kelly Krauskopf.