1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Yleisurheilumaajoukkueen kapteeni Kristiina Mäkelä uskoo että SUL:n uudet johtajavalinnat johtavat muutokseen

Viime kesänä yleisurheilun kenttäväen puolesta julkisuudessa paljon puhunut kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä on kovassa talvikunnossa. Hän on myös tyytyväinen Urheiluliiton uusiin johtajavalintoihin.

Kuva: Tomi Hänninen

Suomen Urheiluliiton kauden palkitsemistilaisuudessa vuoden hyppääjäksi tänään valittu kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä kertoi, että on tyytyväinen Suomen Urheiluliiton uusiin johtajavalintoihin.

Urheiluliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin vastikään ex-kymmenottelija Sami Itani ja uudeksi valmennusjohtajaksi entinen olympiakomitean valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Nyt on ainakin mahdollisuus siihen muutokseen, mitä me tarvitaan. Nyt vaan pitää saada koko organisaatio sieltä urheilijasta johtoon asti tekemään yhdessä töitä, niin että me saamme ne muutokset aikaiseksi, kertoo Kristiina Mäkelä Ylen haastattelussa.

Mäkelä toimi viime kesänä yhtenä yleisurheiluväen keskustelujen avaajana ja urheilijoiden äänitorvena.

– Totta kai kapteenin roolissa ja urheilijoiden edustajana kerron urheilijoiden mielipiteitä eteenpäin, mutta minulla ei ole tarvetta saada mitään yhtä tiettyä asiaa eteenpäin.

– Mieluummin haluaisin kuulla sellaisen hyvän loppuun asti suunnitellun kokonaisuuden, minkä kautta sitten lähdetään tekemään asioita. Kunhan se systeemi vaan on eteenpäin menevä, suunniteltu ja kaikki tekee sitä samaa työtä yhdessä, niin se on ehkä minulle se tärkein juttu.

Talven tähtäin EM-halleissa

Viime kesänä kolmiloikassa uuden ennätyksensä 14.31 ponnistanut Mäkelä on juuri kotiutunut viiden viikon Etelä-Afrikan leiriltä ja kertoo olevansa hyvässä kunnossa.

– Etelä-Afrikan leiri meni ihan nappiin. Saatiin keikki ne asiat tehtyä, mitä haluttiin ja ihan selkeästi pääsin seuraavalle tasolle harjoittelussa, hehkuttaa Mäkelä jonka valmentaja Tuomas Sallinen oli leirillä mukana kaksi viikkoa.

Hallikaudella parhaimmillaan MM-kisojen kuudenneksi hypännyt Mäkelä hakee talvikaudella menestystä ensi maaliskuisista Glasgow'n EM-halleista.

– Olen hypännyt paljon paremmin treeneissä kuin koskaan tähän aikaan vuodesta ja se on aina hyvä merkki. Mutta totta kai vielä pitää tehdä paljon töitä, pysyä kunnossa ja saada herkistely kohdilleen, kertoo Mäkelä.