Suora

  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Nuorten olympiavoittaja Laine haluaa mittauttaa keihästasonsa "isoihin poikiin" verrattuna

Nuorten olympialaisissa Buenos Airesissa kultamitalin keihäässä heittänyt Topias Laine siirtyy ensi kaudella miesten 800 gramman keihääseen.

urheilu
Topias Laine
Topias LaineOlympiakomitea

Tähän asti 17-vuotias Laine on kilpaillut 700 gramman nuorten keihäällä. Mihin tulokseen olisit tyytyväinen aikuisten keihäällä?

– Se on paha sanoa. Kyllä varmaan sinne 70–75 metrin paikkeille pitäisi mennä. Olen jonkun verran kokeillut 800-grammaista ja tykkään siitä melkeinpä enemmän kuin 700-grammaisesta, sanoo peruskuntokautta tällä hetkellä treenaava Laine Ylen haastattelussa.

Tulevan kauden päätahtäin ovat nuorten EM-kisat.

– Tärkeimmät kisat ovat varmasti alle 20-vuotiaiden EM-kisat. Siellä olisi tarkoitus hakea taas mitalia.

Laine haluaa ensi kesänä päästä mukaan myös aikuisten karkeloihin.

– Varmasti vähän kiertelen näitä Suomen kisoja aikuisten sarjoissa. Myös Kalevan kisoissa pitää käydä haastamassa vähän vanhempia poikia.

– Innoissani lähden haastamaan. Ei pitäisi olla mitään paineita, kun on aika paljon nuorempi kuin muut. Nyt katsotaan mikä on oma taso isoihin poikiin verrattuna, väläyttää Laine kesän suunnitelmiaa

"Urheilijat urheilee ja johtajat tekee heidän hommiaan"

Vuoden kestävyysjuoksijaksi valittu Topi Raitanen ei tunne uutta SUL:n puheenjohtajaa Sami Itania henkilökohtaisesti, mutta suhtautuu positiivisesti hänen puheenvuoroihinsa ja uskoo, että miehellä riittää töitä urheilun taloushaasteiden edessä.

– Tiedetään, että pienillä resursseilla mennään ja joudutaan tehostamaan toimintaa joka lajiryhmän sisällä sekä hallinnossa. Varmasti siinä joutuu kovalla kädellä tekemään töitä. Mutta me urheillaan ja he tekevät heidän hommiaan, laukoo Raitanen pieni pilke silmäkulmassa.

Viime kaudella hienosti EM-kisojen kahdeksanneksi 3000 metrin esteissä juossut Topi Raitanen ei onnistunut talven EM-maastoissa Hollannissa. Hän jäi 22-vuotiaiden sarjassa sijalle 24.

– Se oli sellainen väsyneen miehen taistelu. Kun tulin alas korkean paikan leirin jälkeen, niin halusin käydä kilpailemassa, mutta tällä kertaa se ei onnistunut. Mennään eteenpäin ja kisoja varmasti tulee tulevaisuudessakin, sanoi Raitanen, joka sai hyvää kokemusta siitä, miten keho toimii, kun laskeutuu alas vuoristosta.

Raitanen on seuraavaksi lähdössä kuukaudeksi Etelä-Afrikkaan korkean paikan leirille tekemään sitä niin kutsuttua perusjyystöä.

Lähentelevätkö juoksukilometrit jo kahtasataa viikkotasolla?

– Pikkuhiljaa. Tärkeintä olisi se jatkuvuus, se että pysyy paikat ehjänä ja pystyy sitten myös palautumaan niistä harjoituksista.

Suosittelemme

Tuoreimmat