Suora

  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

NHL korjasi jälkijunassa virheitään – Patrik Laineelle syöttöpiste, Artturi Lehkoselta fiaskojäähy pois

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laineen pisteputki venyi sittenkin viiteen otteluun.

urheilu
Patrik Laine #29, Winnipeg Jets
Patrik Laine #29, Winnipeg JetsTomi Hänninen

Winnipeg päihitti maanantaiaamun NHL-huippuottelussa Tampa Bayn 5–4, mutta Patrik Laineelle ei alun perin merkitty monien ihmetykseksi lainkaan syöttöpistettä, vaikka suomalaislaituri laukoi vastustajan veskaria päin, ja Mark Scheifele kävi niittaamassa seuranneesta irtokiekosta ratkaisevan jatkoaikamaalin.

Maanantai-iltana Jets tiedotti, että NHL on sittenkin jakanut 5–4-osumasta syöttöpisteet Laineelle ja myös Dustin Byfuglienille. Näin ollen Laineen pisteputki on viiden ottelun mittainen ja hän on koonnut pelaamissaan kauden 33 ottelussa tehot 23+7=30.

Montrealin valmennus kävi viikonloppuna todella kuumana, kun tuomarit mätkäisivät alivoimalla pelanneelle Artturi Lehkoselle ihmeellisen sukellusrangaistuksen, kun Canadiens-hyökkääjä rymisteli 2–2-maalintekoon, joka kuitekin hylättiin farssimaisesti jälkikäteen Lehkosen saaman jäähyn takia.

Maanantai-iltana Montrealin päävalmentaja Claude Julien kertoi, että Lehkosen jäähy otetaan Ottawa-matsin tilastoista pois. Se ei paljoa Lehkosta lohduta, sillä komea alivoimamaalin alustus jäi kirjaamatta NHL-tilastoihin poikkeuksellisen räikeän tuomarivirheen takia.

Lue myös:

Winnipegille kärkijoukkueen päänahka, voittomaalia rakentaneen Laineen tehoputki poikki

Korjaus 18.12. klo 8.57: Lehkoselle jäi kirjaamatta syöttö, ei maalia.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Suosittelemme

Tuoreimmat