Pekka Rinne vaihtoon synkän avauserän jälkeen, Predators taipui

Juuse Saros vaihdettiin Pekka Rinteen tilalle kesken ottelun.

Pekka Rinne. Kuva: AOP

Pekka Rinne on jääkiekon NHL:n parhaita maalivahteja ja Nashville yksi liigan parhaista joukkueista, mutta kummallakaan ei ollut maanantaina huippuilta. Ottawa onnistui voittamaan Nashvillen kotikaukalossaan 4–3 jatkoajalla, ja Rinne vaihdettiin pois Predatorsin maalinsuulta jo ensimmäisen erän jälkeen.

Rinteen tilalle tullut maanmies Juuse Saros onnistui paremmin, mutta joutui lopulta antautumaan jatkoajalla.

Ottawa jyräsi avauserässä 3–0-johtoon, minkä jälkeen Rinne sai tehdä tilaa Sarokselle. Senators menetti kolmen maalin johtonsa, kun Nashville kiri tasoihin Roman Josin kahden maalin ja yhden syötön siivittämänä.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 21 sekuntia, kun Thomas Chabotin laukaus ohitti Saroksen.

Rinne torjui ottelussa 8/11 kertaa ja Saros venyi kiekon eteen 11/12 kertaa.

Nashville on länsilohkossa kolmantena.

Tulikuuma Anaheim nousi makeaan vierasvoittoon Pittsburghista

NHL:n kuumimpiin joukkueisiin kuuluva Anaheim Ducks nousi vieraissa 4–2-voittoon Pittsburgh Penguinsista, vaikka oli avauserän jälkeen 0–2-tappioasemassa. Ducks rynni ohi toisessa erässä, jossa se iski kolme maalia.

Olli Määttä (-1) pelasi Pittsburghin puolustuksessa 18 minuuttia eikä saanut tehopisteitä.

Ducksin maaleista vastasivat Adam Henrique (yv), Kiefer Sherwood, Ondrej Kase ja Ryan Getzlaf. Kotijoukkueen onnistujia avauserässä olivat Jevgeni Malkin(yv) ja Bryan Rust.

Anaheim on voittanut neljä ottelua putkeen ja kaikkiaan yhdeksän edellisistä kymmenestä ottelustaan. Se on noussut länsilohkossa neljänneksi.

Lue myös: