Suora

  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
  • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Ilouutinen lentopallomaajoukkueelle: tähtihakkuri Ojansivu ja ikitaistelija Siltala palaavat huipputärkeään otteluun

30-vuotias Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu ja 34-vuotias Antti Siltala ovat lentopallomaajoukkueen ikänestorit.

lentopallo
Olli-Pekka Ojansivu lyö palloa verkolla.
Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu.AOP

Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu ja Antti Siltala palaavat lentopallomaajoukkueeseen reilun vuoden tauon jälkeen. Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo nimesi kokeneen kaksikon maajoukkueryhmään, joka kohtaa EM-karsintojen huipputärkeässä viimeisessä ottelussa Tanskan Mikkelissä 6. tammikuuta.

30-vuotias Ojansivu ja 34-vuotias Siltala ovat joukkueen ikänestorit. He pelasivat viimeksi maajoukkueessa syksyn 2017 EM-kisoissa.

Nuorta lahjakkuutta maajoukkueryhmään tuovat 18-vuotias passari Fedor Ivanov ja saman ikäinen keskitorjuja Severi Savonsalmi.

– Ojansivu ja Siltala ilmoittivat molemmat välittömästi, että ilman muuta tulevat mukaan ja tekevät kaikkensa joukkueen eteen. Lelun jalkaa joudutaan tietysti seuraamaan, miten se kestää. Silli tuo kokemuspuolta lisää, ja energian luojana hän on joukkueessa tärkeässä roolissa, Sammelvuo selvitti Lentopalloliiton tiedotteessa.

– Treenejä on joukkueella vain vähän ja edessä on yksi peli, jossa pitää tulla tulosta. Ei ole aikaa ajaa uusia pelaajia sisään. Tärkeää on, miten saadaan porukka fyysisesti vireänä Tanska-otteluun.

– Odotan että Mikkelissä on taas mahtava tapahtuma, kuten Kultaisessa liigassa viime kesänä ja saadaan tupa täyteen faneja, Sammelvuo sanoo.

Viime syksyn MM-kisoissa pelanneesta joukkueesta mukana eivät ole passari Mikko Esko, hakkuri Urpo Sivula ja keskitorjuja Markus Kaurto.

Maajoukkueryhmään on nimetty 15 pelaajaa, joista yksi yleispelaaja jää pois Tanska-ottelusta. Ensimmäisen leirin Kuortaneella 27.–30.12. vetää apuvalmentaja Oskar Kaczmarczyk. Päävalmentaja Sammelvuo tulee suoraan Mikkeliin, minne joukkue kokoontuu 2.1.

Suomen EM-karsintalohkossa Romania varmisti jo elokuussa lohkovoiton ja paikan ensi syyskuun EM-kisoihin. Suomi tarvitsee Tanska-ottelusta 3–0- tai 3–1-voiton, jotta voisi päästä lohkokakkosena EM-kisoihin. Seitsemästä karsintalohkosta viisi parasta lohkokakkosta saa kisapaikan.

Suomen EM-karsintajoukkue

Passarit
Eemi Tervaportti, Olympiacos Piraeus, Kreikka
Fedor Ivanov, Savo Volley

Keskitorjujat
Tommi Siirilä, VaLePa
Sauli Sinkkonen, Akaa-Volley
Henrik Porkka, Hurrikaani-Loimaa
Severi Savonsalmi, Savo Volley

Yleispelaajat
Elviss Krastins, Arago de Sete, Ranska
Sakari Mäkinen, Shakhtior Soligorsk, Valko-Venäjä
Antti Ronkainen, ETTA
Antti Siltala, Savo Volley
Niko Suihkonen, VaLePa

Hakkurit
Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Savo Volley
Samuli Kaislasalo, Raision Loimu

Liberot
Niklas Breilin, Kokkolan Tiikerit
Lauri Kerminen, Kuzbass Kemerovo, Venäjä

Päävalmentaja
Tuomas Sammelvuo

Lue myös:

Paluu maajoukkueeseen helppo päätös Ojansivulle – "En ole mitenkään kyllästynyt"

Suomen miehet ja naiset taas mukana lentopallon Kultaisessa liigassa

Kommentti: Suomen vastustajat lentopallon olympiakarsintaan hahmottumassa – voidaan elätellä jopa pieniä toiveita kisoista

Lähteet: Lentopalloliiton tiedote

Suosittelemme

Tuoreimmat