Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kohuvalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodit tutkitaan – "Haluamme kantaa vastuuta ja rauhoittaa tilanteen"

Voimisteluliitto kertoo pyytäneensä Suomen urheilun eettistä keskusta selvittämään maailmanmestarivalmentaja Titta Heikkilän valmennusmetodeja.

voimistelu
Titta Heikkilä, Minetit.
Titta Heikkilä on valmentanut Minetit kahdesti joukkuevoimistelun maailmanmestariksi. Arkistokuva viime vuodelta.Vesa Moilanen / Lehtikuva.

Voimisteluliitto tiedottaa pyytäneensä Suomen urheilun eettinen keskuksen selvittämään tamperelaisen voimisteluvalmentajan Titta Heikkilän valmennusmetodeja.

Minetit kahdesti joukkuevoimistelun maailmanmestariksi valmentaneen Heikkilän nimi nousi esiin Urheilulehden marraskuisessa artikkelissa, jossa kerrottiin Heikkilän epäasiallisista valmennusmetodeista ja joukkuevoimistelun valmennuskulttuurista.

– Selvitys tehdään, jotta saamme tiedon siitä mitä on tapahtunut. Voimistelussa on nollatoleranssi epäasialliselle käytökselle ja haluamme tällä kantaa vastuuta ja rauhoittaa tilanteen Minettien ympärillä, Voimisteluliiton puheenjohtaja Kaisa Vikkula sanoo tiedotteessa.

Viime kuussa Voimisteluliitto kertoi myös tilanneensa selvityksen suomalaisen kilpavoimistelun valmennuskulttuurista. Kyselyn tuloksista kerrotaan ensi vuoden puolella.

Heikkilä ja Minetit siirtyivät viime vuonna Tampereen Voimistelijoista Tampereen Sisun alaisuuteen. Maajoukkueeseen valittujen seurajoukkueiden valmentajana Heikkilä on työskennellyt vuodesta 2011 lähtien.

Voimisteluliitto palkitsi Heikkilän ja Minettien toisen valmentajan Teija Kukkalan vuoden valmentajina sekä 2015 että 2017.

Lue myös:

Syömishäiriöstä toipunut voimistelija vaatii valmentajilta inhimillisyyttä – “Minä näin sellaista käytöstä, jota ei hyväksyttäisi millään työpaikalla”

Anoreksiaan 14-vuotiaana sairastunut joukkuevoimistelija selvisi vaarallisesta kierteestä – “Nyt tajuan, kuinka sairasta oli, että terveysongelmaista tikkulaihaa tyttöä kehuttiin”

Yhdysvaltalaistutkija: Joka neljännellä huippu-urheilijalla ongelmia syömisessä – "Tulosta tavoitellessa voi tulla vähintään henkisiä ruumiita"

Voimisteluliitto teettää valmennuskulttuurista ulkopuolisen selvityksen: ”Jokaisen tulee voida tuntea olonsa turvalliseksi”

Tamperelaisseuran entinen pomo kertoo, miksi rankkaa kritiikkiä saaneen valmentajan toimintaan oli pakko reagoida – "Ongelmia oli siinä, miten urheilevalle lapselle puhutaan ja miten hänen ihmisarvonsa nähdään"

Kritiikkiä metodeistaan saanut voimisteluvalmentaja ottaa syytökset raskaasti, mutta valmennukseen kohu ei vaikuta: "En koe, että joudun muuttamaan tyyliäni, mutta haluan kehittää sitä"

Voimisteluliitto vastustaa epäasiallista käytöstä, mutta vaikenee kohuvalmentajan toiminnasta: "En ole ollut seuraamassa hänen valmennustaan"

Urheilulehti: Palkittu valmentaja on nöyryyttänyt ja pelotellut nuoria voimistelijatyttöjä – maailmanmestaruuksien taustalla rajut valmennusmetodit

Lähteet: Voimisteluliiton tiedote.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat