Suora

  • Ampumahiihdon MC, miesten pikakilpailu, Kontiolahti
  • Rallin MM Monza - EK 1 - Live
  • Takaisin maalle! Perttu Hyvärinen hiihtää arvokisamitaleista ladulla, mutta tulevaisuuden unelmat löytyvät pellolta ja metsästä
  • Monza, EK 1
  • Ampumahiihdon MC, naisten pikakilpailu, Kontiolahti

Flunssaa vastaan taistellut Mäkäräinen aikoo kilpailla Nove Mestossa – "Yritän olla ajattelematta alkukauden voittoja, ne eivät auta tippaakaan täällä"

Ampumahiihtäjillä on edessään vielä tiukka rypistys ennen joulua. Naisilla on Nove Mestossa kolme kilpailua kolmessa päivässä.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen.
Kaisa Mäkäräinen.EPA

Kaisa Mäkäräisen kausi ampumahiihdon maailmancupissa on alkanut loistavasti. Suomalainen on voittanut kauden viidestä ensimmäisestä henkilökohtaisesta kilpailusta peräti kolme.

Edessä on vielä tiukka rypistys, kun vuorossa on kolmas peräkkäinen kisaviikko. Tshekin Nove Mestossa kilpaillaan tiukkaan tahtiin ennen joulua, kolme kisaa kolmessa päivässä. Perjantaina on vuorossa pikakilpailu, lauantaina takaa-ajo ja sunnuntaina yhteislähtö.

Mäkäräisen kisaviikonlopun yllä on ollut tummia pilviä, kun hän on taistellut flunssaan sairastumista vastaan. Hän jätti jo viime sunnuntaina viestin väliin varotoimenpiteenä. Tällä hetkellä Mäkäräinen on kuitenkin lähdössä mukaan kaikkiin kisoihin.

– Ainakin toistaiseksi. Onhan tässä vielä aikaa ensimmäiseen starttiin. Ei voi tietää mitä tapahtuu, mutta siitä lähdetään, että ollaan viivalla, Mäkäräinen totesi Yle Urheilulle keskiviikkona.

Terveystilanne on kuitenkin vaikuttanut Mäkäräisen valmistautumiseen.

- Sunnuntaina otin tosi iisisti Hochfilzenissä.. Maanantaina oli pitkä matkustuspäivä ja eilenkin otin rauhallisesti.

Nove Mestossa ohjelma on todella raskas, varsinkin kun kyseessä on kolmen viikon kisarupeaman viimeinen viikko.

– On se vähän turhankin tiukka, kun matkatkin pitenevät loppua kohti. Palautuminen kisojen jälkeen on tärkeää, Mäkäräinen muistutti.

Mäkäräinen on saanut Yle Urheilun asiantuntijoilta kehuja siitä, että hän on parhaimmillaan nimenomaan kisaputken viimeisellä viikolla, koska peruskestävyys riittää.

– Luotan siihen, että jos se minulla tuntuu, niin tuntuu se muillakin. Sen sijaan on viikkokohtaista, miten hermosto on hereillä, mikä heijastuu ampumapaikoilla.

Mäkäräinen ei halua takertua alkukauden hienoin menestykseen, vaan katsoo eteenpäin.

– Yritän olla ajattelematta niitä, ne eivät auta tippaakaan täällä.

Naisten pikakilpailu perjantaina kello 18.20 TV2:ssa.

Lue myös:

Saksan ampumahiihtotähti avaa maailmancup-kautensa odotettua aiemmin – mukana viikonloppuna Nove Mestossa

Kaisa Mäkäräinen on ollut uskomattomassa vireessä, mutta latujen ulkopuolella käydään kovaa taistelua – valmentaja jännittää tähtiurheilijan terveyttä

Kaisa Mäkäräinen hämmentyi kauden kolmannesta voitostaan: Vaikea ammunta ja heikompi suksi kuin muilla kärkinimillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat