Suora

  • Leluja ja lentopalloa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kaisa Mäkäräisellä on hurja kiire jouluksi kotiin – voimabiisin tekijät yllättivät lahjoja arvostavan supertähden: "Kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen"

Moni suomalainen painii näinä päivinä kovien joulukiireiden kanssa Kaisa Mäkäräisellä riittää myös omanlaista hoppuaan Tshekissä kisojen jälkeenkin. Mäkäräinen sai kuitenkin jo yhdeltä suosikkibändiltään The Blankolta aikaisen, mutta mieluisan joululahjan.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen yllätettiin mieluisalla joululahjalla: "Tulee tarpeeseen"
Kaisa Mäkäräinen yllätettiin mieluisalla joululahjalla: "Tulee tarpeeseen"

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisellä on tänä viikonloppuna hurja urakka, kun hän kisaa Tshekissä Nove Mestossa kolme maailmancupin kisaa kolmeen päivään. Käytännössä kisat tulevat vielä kahden vuorokauden sisään, kun perjantain pikakisa ja lauantain takaa-ajo ovat iltakisoja. Sunnuntain yhteislähtö on puolestaan iltapäivällä.

Kiire ei kuitenkaan lopu kisastartteihin, vaan Suomen suosituimmalla urheilijalla (siirryt toiseen palveluun) on kova hoppu jouluaatoksi kotiin Joensuuhun. Mäkäräisen on tarkoitus lentää sunnuntaina Prahasta Suomeen viimeisellä Helsinkiin lähtevällä koneella kello 19.35.

Yhteislähtökisa kestää yli iltapäiväneljän, ja matka Nove Meston kisapaikalta Prahan lentokentälle on lähes kolme tuntia. Paikalla olevat tietyöt viivästyttivät vielä ainakin menomatkalla kulkemista tunnilla. Mäkäräisen siirtymisaikataulu on siis erittäin tiukka.

Kisajärjestäjät ovatkin jo ehtineet varoitella Mäkäräistä, että hän tuskin ehtii koneeseen. Jos ampumahiihtotähti ehtii koneeseen ja jatkolennolle, niin hänen pitäisi olla Joensuussa jouluaaton vastaisena yönä kello 0.40.

– Tältä joululta en odota oikein yhtään mitään. Kotiinpaluu on sen verran epävarmaa. Saa nähdä, olenko kotona aattoa vastaisena yönä vai vasta aattoiltana. Toivottavasti viimeistään silloin, Mäkäräinen kuvailee jouluajatuksiaan.

– Luulen, että ensimmäiset päivät menevät aika iisisti vain kotona Joensuussa kahdestaan Jarkon (Siltakorpi, Mäkäräisen avopuoliso) kanssa. Ei ole mitään suuria haluja ruveta pakkaamaan heti uutta kassia autoon ja lähteä vanhempien luo Ristijärvelle. Mutta toivotaan, että siellä ehtisi kuitenkin piipahtaa. Tapaninpäivänä tai viimeistään sen jälkeen astuvat taas treenit kuvioihin.

Kaisa Mäkäräinen
Kaisa MäkäräinenDavid Geieregger/SEPA.Media /Getty Images

Yksi mukava aikainen joululahja jo saatu

Mutta yhden iloisen joulujutun Mäkäräinen on jo kokenut etukäteen. 35-vuotias suomalaistähti tunnetaan Apulannan suurena fanina. Viime aikoina Mäkäräinen on tykästynyt The Blankoon, jonka johtohahmo on Apulannan kitaristinakin tutuksi tullut Pauli Hauta-aho. Mäkäräinen ilmoittikin The Blankon tuoreen kappaleen Electric Desire taannoin hänen voimabiisikseen, kun Ylen Urheilustudio on kerännyt sellaisia suomalaisilta talviurheilijoilta.

The Blanko päätti yllättää faninsa antamalla Ylen välityksellä Mäkäräiselle aikaisen joululahjan: bändihupparin.

– Ihanaa. Tällainen joulunpunainen, Mäkäräinen iloitsi lahjastaan.

– Tämä tulee kovaan käyttöön. Vaatteet alkavat olla sen verran likaisia ja haisevia tässä vaiheessa reissua, että mahtava saada puhtaita vaatteita.

Mitkä asiat tekevätkään joulun Mäkäräiselle ja mikä on tärkeintä?

– Lahjat ja paketit tietysti. Tällaiset kivat yllätykset, Mäkäräinen nauraa.

– Kukaan ei koskaan uskalla sanoa sitä ääneen. Minä uskallan.

Ampumahiihtolähetykset Nove Meston maailmancupista 21.12. – 23.12.

PERJANTAI 21.12.

18.20, N, pikamatka, TV2

LAUANTAI 22.12.

15.55, M, takaa-ajo, Areena

16.15, M, takaa-ajo, TV2

17.55, N, takaa-ajo, TV2

SUNNUNTAI 23.12.

12.40, M yhteislähtö, TV2

15.20, N, yhteislähtö, TV2

Lue lisää:

"Bond-tyttö" pääsi yli laiskuudestaan ja on nyt nopeampi kuin koskaan – ampumahiihtäjä Dorothea Wiererin uran viimeisen unelman tiellä seisoo piinaavan nopea suomalainen

Flunssaa vastaan taistellut Mäkäräinen aikoo kilpailla Nove Mestossa – "Yritän olla ajattelematta alkukauden voittoja, ne eivät auta tippaakaan täällä"

Huomasitko tätä outoa näkyä tv:ssä? Venäjän dopingskandaaliin rajusti pettynyt ja pahasti sairastellut ampumahiihtäjä korkkasi kuohujuoman maalissa – lopetti uransa mielenkiintoisesti

Kaisa Mäkäräinen on ollut uskomattomassa vireessä, mutta latujen ulkopuolella käydään kovaa taistelua – valmentaja jännittää tähtiurheilijan terveyttä

Kaisa Mäkäräinen hämmentyi kauden kolmannesta voitostaan: Vaikea ammunta ja heikompi suksi kuin muilla kärkinimillä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat