Dopingista syytetty venäläinen ampumahiihtäjä on loistanut alkukaudella – norjalaiset kommentoivat värikkäästi: ”Pankkirosvotkin päästetään ulos vankilasta”

Aleksandr Loginov on ollut kova alkukaudesta, mutta hänen huippusuorituksiaan ovat varjostaneet dopingepäilyt.

ampumahiihto
Aleksandr Loginov
Stanko Gruden/Agence Zoom/Getty Images

Venäläinen ampumahiihtäjä Aleksandr Loginov on ollut kovassa vireessä alkukaudesta. Hän on toisena kokonaiskilpailussa alkukautta hallinneen norjalaisen Johannes Thingnes Bön takana.

Mutta Loginovia on ympäröinyt myös suuri dopingkohu. Loginovia epäillään dopingrikkomuksesta vuoden 2017 MM-kisoissa Hochfilzenissä. Hän oli myös kilpailupannassa kaudet 2014–2015 ja 2015–2016 positiivisen dopingnäytteen jälkeen.

Norjalaiset kommentoivatkin torstaina Tshekissä Nove Mestossa miesten pikakisan jälkeen Loginovin otteita.

– On vähän ikävää nähdä, että dopingista kilpailukiellon saaneet ovat takaisin ladulla. Mutta säännöt ovat sellaiset tällä hetkellä, Tarjei Bö sanoi NRK:n mukaan. (siirryt toiseen palveluun)

26-vuotiaan Loginovin kanssa juniorivuosista saakka kisannut Vetle Sjåstad Christiansen puhui myös värikkäin sanankääntein.

– Pankkirosvotkin päästetään ulos vankilasta ja elävät meidän keskuudessa. Meidän täytyy suvaita se. Hän on kärsinyt rangaistuksensa. Toivottavasti hän kisaa meidän kanssa, Christiansen totesi.

Johannes Thingnes Bö ei myöskään kritisoinut Loginovia yhtä rajusti kuin veljensä.

– Ajattelen vain itseäni tällä hetkellä. Meidän täytyy elää asian kanssa niin kauan kuin hän on lähtöviivalla. Minun pitää vain varmistaa se, että olen hänen edellään koko ajan, Thingnes Bö totesi.

Loginov on yksi viidestä venäläisestä, jota epäillään dopingrikkomuksesta viime vuoden MM-kisoissa Itävallassa. Väärinkäytöksistä epäillään myös viittä Venäjän maailmancup-joukkueen taustahenkilöä. Itävallan poliisi teki vielä viime viikolla Hochfilzenin maailmancupin yhteydessä dopingratsian Venäjän joukkueen majoitustiloihin.

Loginov on kiistänyt syyllistyneensä dopingrikkeisiin.

– Eilen minua ja muita syytettiin veridopinghuijauksesta ja muista. Olen tuhatprosenttisen varma, että mikään syytös minua kohtaan ei ole totta, Loginov sanoi viime viikolla Instagram-tilillään.

Lue lisää:

Hurja vire jatkuu! Norjan Johannes Bö otti jo neljännen maailmancup-voittonsa tällä kaudella

Kaisa Mäkäräisellä on hurja kiire jouluksi kotiin – voimabiisin tekijät yllättivät lahjoja arvostavan supertähden: "Kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen"

"Bond-tyttö" pääsi yli laiskuudestaan ja on nyt nopeampi kuin koskaan – ampumahiihtäjä Dorothea Wiererin uran viimeisen unelman tiellä seisoo piinaavan nopea suomalainen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat