Kaisa Mäkäräistä harmitti suuri mahalasku – täysin ymmällään lukuisista ohilaukauksista: "Moni on varmaan sitä mieltä, että otin väärin"

Kaisa Mäkäräinen oli ampunut alkukaudella peräti 90-prosenttisesti taulut alas. Nyt Tshekin Nove Meston kisaviikonloppu alkoi kuitenkin todella murheellisesti.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Katso kooste Mäkäräisen kisasta

Kaisa Mäkäräisen neljän kilpailun palkintokorokeputki meni poikki Nove Mestossa Tshekissä pikakisassa. Mäkäräinen ampui peräti viisi ohilaukausta. Neljä tuli jälkimmäisellä paikalla pystystä.

Ennen perjantain kisaa kolme voittoa napannut Mäkäräinen oli täysin ymmällään suorituksestaan.

– Makuulla tuli selvä karkulainen. Sormi toimi liian nopeasti. En ehtinyt tehdä sille mitään. Pysty tuntui ihan hyvältä, Mäkäräinen harmitteli.

Yle Urheilun asiantuntija Sanna-Leena Perunka pohti heti surkean pystyammunnan jälkeen, että Mäkäräisellä on normaalisti vaikeampaa Nove Meston kaltaisella ammuntapaikalla. Tshekissä tullaan ensiksi tiukka nousu, jonka jälkeen on tasaista penkalle.

Mäkäräinen koki kuitenkin, että hän oli valmistautunut siihen.

– Tulin kovaa penkalle, mutta se oli taktiikka. Olin harjoitellut kaksi päivää sitä. En osaa sanoa, mitä kävi. Se oli hallittu pysty. Sormi ja silmä eivät toimineet yhteen. Tämä on ampumahiihtoa, Mäkäräinen sanoi.

– Moni on varmaan sitä mieltä, että otin penkalletulon väärin. Olin kuitenkin treenannut sitä. Johtuivatko ohilaukaukset siitä vai muusta. Se on ihan pelkkää arvailua.

Mäkäräinen kuvaili olotilaansa, että nyt ”ihan vähän nyppii.” Suuren harmituksen pystyi kuitenkin lukemaan kasvoilta. 35-vuotiasta konkaria harmitti erityisesti siksi, että huoltoporukka oli tehnyt hyvää työtä vaikeassa lumimyräkkämäisissä olosuhteissa. Suksi kulki hyvin.

– Tuntui, että tämä on hallussa. Mutta ei voi mitään. Toivotaan, että pääsen taka-ajoon, Mäkäräinen totesi.

Mäkäräisellä ei ollut kuitenkaan mitään suuria odotuksia juuri takaa-ajoon lauantaille. Nove Mestossa on kova kisatahti. Kolme kisaa käydään kahden vuorokauden sisään.

– Katsotaan, että millaisessa ryysiksessä lähtee liikkeelle. Ykköspisteistä taistellaan. Pitää miettiä, panostaako enemmän sunnuntaille yhteislähtökisaan, Mäkäräinen sanaili.

Mäkäräinen oli lopulta kisan 58:s, kun 60 parasta pääsee takaa-ajoon. Mäkäräisellä jäi kirittävää pikakisan ykköseen Norjan
Marte Olsbu Röiselandiin yli kaksi minuuttia.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräinen ampui peräti viisi sakkoa ja jäi kauas kärjestä – Norjan Röiseland otti uransa ensimmäisen voiton

Kaisa Mäkäräisellä on hurja kiire jouluksi kotiin – voimabiisin tekijät yllättivät lahjoja arvostavan supertähden: "Kukaan ei uskalla sanoa sitä ääneen"

Flunssaa vastaan taistellut Mäkäräinen aikoo kilpailla Nove Mestossa – "Yritän olla ajattelematta alkukauden voittoja, ne eivät auta tippaakaan täällä"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat