Suora

  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM, Serbia - Suomi
  • Este- ja kouluratsastuksen EM: Esteratsastuksen joukkuekilpailu
  • Lentopallon EM: Turkki - Kreikka
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Saksa, 1. päivän kooste
  • Urheiluruutu
  • Dota 2: The International

Ilkka Herolan palkintokoroketaistelu romuttui viime hetkellä – mäkikilpailu peruttiin, kun vain kaksi hyppääjää oli jäljellä

Itävallan Ramsau am Dachsteinissa käytävän yhdistetyn maailmancupin mäkikilpailu peruttiin, kun vain kaksi hyppääjää odotti vuoroaan tornissa. Ilkka Herolan noin 40 sekunnin ero kärkeen vaihtui lähes kahden minuutin kiriin.

yhdistetty hiihto
Ilkka Herola
Jarno Kuusinen / AOP

Lauantain mäkikilpailun peruminen yhdistetyn maailmancupissa osui kipeästi erityisesti Ilkka Herolaan.

Herola venyi vaikeissa tuulioloissa 88,5 metrin hyppyyn ja oli kahdeksantena, kun hyppytornissa vuoroaan odottivat vain Eric Frenzel ja Jarl Magnus Riiber. Tällä tuloksella Herola oli 36 sekuntia kärkeä perässä.

Kilpailun ajan kiusannut tuuli kuitenkin muutti Herolan suorastaan loistavat asetelmat hiihto-osuudelle.

Noin kymmenen minuutin tauon jälkeen lauantain mäkikilpailu päätettiin perua ja voimaan astuivat perjantain varakilpailun tulokset.

Herola oli varakilpailussa vasta 32:s. Hän lähtee ladulle minuutin ja 44 sekuntia eilisen varakilpailun voittaneen Franz-Josef Rehrlin perässä.

Herola on hyvässä hiihtokunnossa. Lillehammerin kilpailussa joulukuun alussa hän otti 10 kilometrin hiihtomatkalla lähes minuutin kärkeä kiinni. Herola lähti tuolloin hiihto-osuudelle sijalta 30, mutta oli lopulta 13:s.

Täten Herola olisi ollut ainakin lähellä palkintokorokesijaa, jos lauantain mäkiosuus olisi saatu vietyä läpi.

Varakilpailussa Otto Niittykoski oli 36:s, Leevi Mutru 43:s, Arttu Mäkiaho 44:s ja Eero Hirvonen 48:s. Ainakin Niittykosken, Mäkiahon ja Hirvosen lähtönumerot olisivat olleet lauantaisen mäkikilpailun perusteella paremmat, jos kisaa ei olisi peruttu.

Saksalaiselle yhdistetyn suurmiehelle Johannes Rydzekille mäkiosuuden peruminen oli onnenpotku. Rydzek olisi hylätty lauantain kilpailussa hyppypuvun takia. Nyt hän lähtee ladulle seitsemäntenä.

Varakilpailun toinen oli Norjan Jarl Magnus Riiber. Hän lähtee yhdeksän sekuntia Rehrlin perässä hiihto-osuudelle. Varakilpailun kolmas oli Japanin Yoshito Watabe.

Yhdistetyn 10 kilometrin hiihto-osuus alkaa kello 15.45. Kilpailu näytetään sekä TV2:ssa että Yle Areenassa.

Päivitys 22.12.2018 kello 15.06: Otsikkoa muokattu.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Huippulupauksena maailmalle lähtenyt suomalaisnuori huomasi tuijottavansa yksin hotellihuoneen seinää – Ilkka Herola luuli olevansa särkymätön, vaikka olisi tarvinnut ammattiapua

Menestystä piti tulla, mutta odotukset vaihtuivat epäuskoon – yhdistetyn mäessä menee niin heikosti, että valmentajakin nauraa: "Näyttää siltä, ettei kukaan heistä ole koskaan käynytkään hyppyrimäessä"

Katso suorana urheilupäivää tai seuraa tulospalvelua: Kaisa Mäkäräinen takaa-ajossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat