Suora

  • Lentopallon EM, neljännesvälieräottelu FRA - FIN
  • Ysäriä ja rillausta
  • Kuin savuna ilmaan

Kalle Palanderkin yllättyi uudesta suomalaisesta maailmancupin pisteillä: ”Aivan hemmetin kova juttu!”

Yle Urheilun asiantuntijat Jouni Pellinen ja Kalle Palander hehkuttavat suomalaisnaiset maailmancupin pisteille pitkän tauon jälkeen palauttanutta Nella Korpiota.

alppihiihto
Nella Korpio
Tomi Hänninen

19-vuotias Nella Korpio säväytti lauantaina, kun hän laski maailmancupin pisteille pujottelussa Ranskassa Courchevilissä. Korpio oli kisassa 23:s. Viimeksi suomalaisnainen oli ollut pisteillä yli neljä ja puoli vuotta sitten, kun Tanja Poutiainen oli 20:s Lenzerhaiden suurpujottelussa maaliskuussa 2014.

Suoritus yllätti varmasti monet suomalaiset urheilun seuraajat, mutta sama kävi Kalle Palanderillekin. Hän oli kisan aikana auton ratissa, joten ei ollut katsonut kisaa. Palander oli kuitenkin seurannut tuloksia FIS:n sivuilta.

– Olen koko ajan sanonut, että seuraavat potentiaaliset laskijat tulevat naisten puolella. Mutta pisteet tulivat nyt yllättävän nopeastikin. Uskoin, että olisi kestänyt vähän pidempään eli loppukauteen olisi mennyt, Yle Urheilun alppihiihtoasiantuntijanakin toimiva Palander totesi.

Nella Korpio
Katso Korpion laskut kuvaa klikkaamalla!

19-vuotiaan lupauksen kehitystä ovat hidastaneet loukkaantumiset. Esimerkiksi sääressä on ollut pientä rasitusmurtumaa. Korpio on kuitenkin ehtinyt säväyttää alkukaudesta alemmalla tasolla. Hän on voittanut kolme FIS-kisaa pujottelussa. Nyt uran kolmannessa ja ensimmäisessä ulkomaiden maailmancup-kisassa tuli vielä päälle yksi uusi huippuonnistuminen.

– Tämä on aivan hemmetin kova juttu. Tämä on todella mahtavaa laskijalle. Se tuli tarpeeseen, Palander sanoo.

Yle Urheilun alppihiihtoasiantuntijoista Jouni Pellinen korostaakin onnistumisten syynä hyvää itseluottamusta.

– Treeneissä on mennyt hyvin. Hän on antanut itselleen aikaa. Nella on todennut, että ei ole hätää. Hän on tietänyt, että on kunnossa. Nyt hän pystyi siirtämään itsensä seuraavalle tasolle, Pellinen sanoo.

"Silloinkin oltiin, että kukas hiton Palander"

Korpio pujotteli itsensä nyt varmasti monen suomalaisen penkkiurheilijan keskusteluihin. Moni todennäköisesti raapii päätänsä, että kukas ihme tämä Nella Korpio on.

Kun luonnehdintaa Korpiosta kysyy Palanderilta, hän alkaa nauraa ja muistella parinkymmenen vuoden taakse.

– Sama juttu oli silloin, kun otin itse ensimmäistä kertaa maailmancupin pisteet. Silloin oltiin, että kukas hiton Palander, vuoden 1999 pujottelun maailmanmestari heittää.

Nella Korpela
Ellinora Pelamo

– Nella on aika rauhallinen, eikä tee mitään numeroa itsestään.

Palander uskoo myös, että Korpio voi jatkossakin laskea pisteille.

– Nyt, kun Nellalla on pistetili auki, hän pystyy aika rennoin mielin paukuttumaan. On odotettavissa vaikka mitä. Nuorena laskijana ei ollut minkäänlaisia paineita harteilla. Muistan, että pystyin itsekin vetämään aika vapain mielin. Nuo pisteet ovat aivan hirveä itseluottamusruiske.

*Lue lisää:
*

19-vuotias suomalaislupaus pujotteli sensaatiomaisesti maailmancupin pisteille – edellistä kertaa saa hakea Tanja Poutiaisen vuosilta

Suomen alppilupaus järjesti iloisen yllätyksen – "Nyt saa tuulettaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat