Suomen alppihiihtolupaus alkoi puhua itselleen, kun komeat maailmancup-pisteet olivat loppuhetkillä lipsua pois –”Tätä ei osannut sillä tavalla odottaa”

Uran ensimmäiset maailmancupin pisteet laittoivat Nella Korpion suunnitelmat uusiksi.

urheilu
Nella Korpio
Tomi Hänninen

Alppihiihtäjä Nella Korpio, 19, laski lauantaina maailmancupin pisteille Ranskassa pujottelussa. Korpio oli 23:s. Kisa oli hänelle vasta uran kolmas maailmancupissa sekä ensimmäinen Suomen ja Levin ulkopuolella.

Viimeksi suomalaisnainen oli ollut maailmancupin pisteillä keväällä 2014. Tuolloin siitä vastasi alppihiihtolegenda Tanja Poutiainen.

Korpio yllättyi pisteistä itsekin.

– Kyllä se vähän tuli yllätyksenä. Ei tällaista osannut sillä tavalla odottaa ennen kuin ne ensimmäiset pisteet on hankittu, puhelimitse tavoitettu Korpio sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

Korpio on laskenut viime ajat todella hyvin muutenkin. Hän on voittanut kolme pujottelua tasoa alempana FIS-kisoissa. Korpio kokeekin, että kisaa nyt aika lailla flow-tilassa.

– Laskeminen on hauskaa. Mukavaa, että tulee tulosta. Toivottavasti saan pidettyä suunnan ylöspäin, Korpio kertoi.

Hän kertoi Ski Sport Finlandin tiedotteessa, että oli alkanut puhua itselleen kesken toisen laskun. Korpio oli hokenut itselleen: ”Pidä, pidä.” Käännökset olivat alkaneet osua kepin alle. Maailmancupin pisteet olivat lipsumassa pois loppuhetkillä.

– Täytyi yrittää pitää lasku kasassa ja tulla maaliin. Mutta olen erittäin tyytyväinen koko päivän suorittamiseen, Korpio sanoi.

Nella Korpio
Katso Korpion laskut kuvaa klikkaamalla!

19-vuotias lupaus pääsi toiselle kierrokselle lähtönumerolla, joka oli 54:s. Yhteensä kisassa mukana oli 65 laskijaa. Korpion laskiessa rata oli jo aika kulunut. Hän piti kuitenkin avauslaskuaan kovempana kuin jälkimmäistä.

– Olen aina pitänyt siitä, että mennään pienten vaikeuksien kautta voittoon. Toinen lasku oli fiksu, mutta tykkään aina, kun on jotain erilaista, Korpio totesi.

Pisteille pääsy tarkoittaa todennäköisesti Korpiolle myös ohjelman muutoksia. Vielä lauantai-iltana nuori lupaus ei osannut sanoa, miltä tulevaisuuden suunnitelmat nyt näyttävät. Ainakin loppiaisviikonloppuna on luvassa Zagrebissa seuraava pujottelun maailmancup-kisa.

– Eurooppa-cupia kierretään. Kalenteriin tulee varmaan ainakin pari maailmancupin kisaa lisää. Mutta vielä ei ole selkeitä suunnitelmia. Parin päivän sisään nekin selkiytyvät, Korpio sanoo.

Kehityskohteita kuitenkin löytyy jo laskuun.

– Tämä päivä osoitti sen, että ehtii muutamia virheitäkin tehdä. Voittotaistelussa pitäisi olla virheet sitten minimissä, Korpio kuvailee.

*Lue lisää:
*

Kalle Palanderkin yllättyi uudesta suomalaisesta maailmancupin pisteillä: ”Aivan hemmetin kova juttu!”

19-vuotias suomalaislupaus pujotteli sensaatiomaisesti maailmancupin pisteille – edellistä kertaa saa hakea Tanja Poutiaisen vuosilta Suomen alppilupaus järjesti iloisen yllätyksen – "Nyt saa tuulettaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat