Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Lentopallon EM: Ranska - Serbia

Whyte tyrmäsi Chisoran – "Tiesin, että tilaisuus tulisi"

Dillian Whyte tähyää seuraavaksi Anthony Joshuan kohtaamista.

nyrkkeily
Dillian Whyte juhlii kuvassa
Dillian Whyte juhli makeaa voittoaan. Getty Images

Dillian Whyte tyrmäsi Dereck Chisoran ammattinyrkkeilyn raskaansarjan huippuottelussa myöhään lauantai-iltana Lontoossa. Kahden britti-iskijän kamppailu oli odotetun intensiivinen ja tasainen, mutta Whyte iski Chisoran lopulta kanveesiin 11. erässä.

Whyte, 30, oli ottanut pistevoiton Chisorasta, 34, kaksikon edellisessä kohtaamisessa vuonna 2016. Nyt Whyte nyrkkeili aavistuksen laskelmoivammin kuin kaksi vuotta sitten, kun taas Chisora tuli odotetusti kovaa päälle.

Kun Whyten musertava vasen koukku lopulta tyrmäsi Chisoran 11. erässä, oli Chisora ottelun johdossa kahden tuomarin papereissa. Ottelun ratkettua Whyte muistutti sanoneensa, ettei kamppailu kestä täyttä aikaa.

– Yritin nyrkkeillä kurinalaisesti ja odottaa aikani. Satutin häntä ensimmäisessä erässä ja ajattelin, että minulla on 12 erää aikaa tehdä tämä. Tiesin, että tilaisuus tulisi, Whyte sanoi BBC:n mukaan.

Whyte sanoi haluavansa kohdata seuraavaksi raskaansarjan ykkösnimen Anthony Joshuan, jolle koki ammattilaisuransa ainoan tappion vuonna 2015. Lontoossa paikalla ollut Joshua meni kommentaattorin paikalta kehään ja kertoi, että hänen ensisijainen tavoitteensa on otella WBC-liiton maailmanmestaria Deontay Wilderiä vastaan, ja toinen mahdollinen vastustaja on Tyson Fury.

Joshua kuitenkin sanoi, että jos kohtaamiset heidän kanssaan eivät onnistu, hän voi iskeä Whytea vastaan.

Sekä Whyte että Chisora ovat suomalaisille tuttuja iskijöitä. Chisora hävisi Robert Heleniukselle kyseenalaisesti tuomariäänin vuonna 2011. Whyte puolestaan kukisti Heleniuksen viime vuonna.

Chisoran ammattilaisuran saldo on nyt 29 voittoa ja 9 tappiota. Tyrmäystappio oli hänelle uran kolmas.

Lue lisää:

Wilder säilytti vyönsä, mutta ei täyttänyt lupaustaan tyrmäyksestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat