1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NHL

Aho ja Teräväinen hirmuvireessä – "Tämä oli aika erityinen ilta"

Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen hurjastelivat Bostonin tainnoksiin. Katso ottelun huippuhetket kuvaa klikkaamalla!

Aho ja Teräväinen ilmiliekeissä
Aho ja Teräväinen ilmiliekeissä

Carolinan suomalaiskaksikko Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen oli täysin pitelemättömässä vireessä NHL:ssä. Sekä Aho että Teräväinen iskivät tehot 2+2, kun Carolina kaatoi Bostonin kotikaukalossaan 5–3. Kumpikin suomalaispelaaja onnistui maalinteossa myös alivoimalla.

– Tämä oli aika erityinen ilta. Joulun kunniaksi halusimme antaa kaikkemme ja tehdä niin kovasti töitä kuin vain voimme. Luojan kiitos se toimi tällä kertaa, Teräväinen sanoi NHL:n verkkosivuilla.

Suomalaishyökkääjien ilotulituksen ottavana osapuolena oli Bostonin maalilla Tuukka Rask. Hän torjui 32 laukausta, mutta antautui viidesti.

Boston meni ottelussa nopeasti 2–0-johtoon, mutta Teräväinen kavensi avauserässä, kun hänen syöttöyrityksensä kimposi maaliin Bruins-puolustaja Charlie McAvoyn hanskasta.

Toisessa erässä Aho nosti Carolinan johtoon kahdella maalillaan. Ensimmäinen syntyi Hurricanesin pelatessa alivoimaa. Teräväinen riisti kiekon Bostonin puolustuspäässä ja syötti Aholle, joka laukoi ohi Raskin.

Muutama minuutti edellisestä Aho karvasi kiekon Carolinalle, Teräväinen pääsi vastahyökkäykseen ja syötti Aholle, joka laukoi suoraan syötöstä 3–2-osuman.

Rask tarjoili ennenaikaisen joululahjan

Carolinan neljäs, Justin Faulkin tekemä maali oli ainoa, jossa mukana ei ollut suomalaisia. Viides maali syntyi kuitenkin kolmannessa erässä jälleen alivoimalla.

Rask piti kiekkoa maalin takana Bostonin pelatessa alivoimaa ja sähläsi sen Aholle. Ahon yrityksen Rask vielä torjui, mutta Teräväinen laukoi paluukiekon maaliin ja vei Carolinan takaisin kahden maalin johtoon.

Rask manasi mokaansa.

– Valtava virhe minulta, siihen ottelu ratkesi. Näyttää siltä, että se oli ennenaikainen joululahja suomalaisille maanmiehilleni, Rask totesi.

Aholla on nyt kasassa tältä kaudelta tehot 14+24 ja Teräväisellä 8+21.

– Kun onnistuu maalinteossa, saa lisää itseluottamusta. Niin se menee. Minulla on nyt aika hyvä tunne, mutta kyse ei ole vain minusta. Ketjukaverini (Teräväinen ja Andrei Svetshnikov) auttavat minua paljon, Aho selvitti.

Carolina pelasi ottelussa poikkeuksellisesti edeltäjäseuransa Hartford Whalersin vihreissä pelipaidoissa. Joukkue siirtyi vuonna 1997 Hartfordista Connecticutista Raleighiin Pohjois-Carolinaan.

Videon kuvalähde: Viasat

Lue lisää:

Näin Kasperi Kapanen ratkaisi taidokkaalla pyörähdyksellään