Markkanen nakutti jälleen yli 30 pistettä – "Jaloissani enemmän potkua"

Lauri Markkanen ylitti 30 pisteen rajan jo toisessa perättäisessä kamppailussaan.

NBA
Lauri Markkanen ja kumppanit kuvassa
Lauri Markkanen loisti jälleen Chicago Bullsin ykköstähtenä. Getty Images

Lauri Markkanen oli jälleen huippuiskussa koripallon NBA:ssa. Markkanen upotti 31 pistettä ja oli joukkueensa ylivoimaisesti paras pistemies, kun Chicago haki 112–92-vierasvoiton Clevelandista.

Markkanen teki edellisessä ottelussa 32 pistettä, joten hän on nyt ensimmäistä kertaa NBA-urallaan yltänyt kahdessa perättäisessä ottelussa yli 30 pisteen. Yhteensä 30 pisteen ylitys on Markkasen NBA-uran neljäs. Hänen ottelukohtainen ennätyksensä, 33 pistettä, on viime kaudelta.

Markkanen kirjautti Clevelandia vastaan myös neljä levypalloa ja kolme korisyöttöä. Hänen 18 pelitilanneheitostaan 11 meni sisään. Kolmosia Markkanen upotti viisi.

– Olen pääsemässä takaisin kuntoon. En väsy niin nopeasti. Sitä kautta minulla on jaloissa enemmän potkua, kun heitän. Se auttaa pelaamistani, kuun vaihteessa kentille loukkaantumisen jälkeen palannut Markkanen sanoi Chicago Tribunen mukaan.

Chicagon päävalmentaja Jim Boylenin mukaan Markkasen viimeaikainen kehittyminen on ollut helposti havaittavissa.

– Viimeisen 10 päivän aikana hän on oppinut jotakin siitä, miten kontrolloida voimaansa ja energiaansa. Hänen kaltaisensa lahjakkuuden täytyy tehdä se, ja hän on tehnyt sen, Boylen sanoi.

Markkanen kehui myös joukkuetoveriaan Kris Dunnia, joka teki Clevelandissa 17 pistettä ja antoi syötön Markkasen ottelun viimeiseen koriin. Dunn palasi kentille kaksi viikkoa sitten oltuaan seitsemän viikkoa sivussa loukkaantumisen takia.

– Teemme yhdessä töitä joka päivä. Puhumme toisillemme, tunnemme toisemme hyvin. Luulin että hänellä olisi ollut vaikeampaa tuollaisen loukkaantumisen jälkeen, mutta hän on pärjännyt hienosti, suomalainen sanoi.

Lue lisää:

Markkanen parketin kuningas – katso tästä herkkupalat!

"Laurin pitää olla jatkossa röyhkeämpi" – Möttölä luottaa Markkasen kehitykseen sekavassa tilanteessa, mutta "kieroutunut bisnes" tekee Bullsin tilanteesta kimurantin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat