Suora

  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Hallitseva mestari Manchester City vakavissa tunnelmissa Valioliigassa: ”Meidän täytyy olla lähes täydellisiä nyt”

Manchester Cityssä myönnetään, että tilanne ei ole enää omissa käsissä. Sarjakärki Liverpoolissa jarrutellaan mestaruuspuheita.

urheilu
Manchester City pettyi
Manchester City on kiperässä paikassa Valioliigassa. Catherine Ivill/Getty Images

Jalkapallon Englanin Valioliigassa puolustava mestari Manchester City on ajautunut ahdinkoon kiireisen peliohjelman keskellä. City hävisi toisen ottelunsa peräkkäin, kun se taipui Leicesterille 1–2 tapaninpäivän kierroksella.

Viimeksi City on hävinnyt kaksi Valioliiga-peliä peräkkäin joulukuussa 2016. City putosi Leicester-tappion myötä sarjataulukossa kolmanneksi ja on seitsemän pistettä perässä johtavaa Liverpoolia ja pisteen takana Tottenhamista.

– Seitsemän pistettä Liverpooliin alkaa olla jo paljon. Emme olleet pelanneet niin hyvin kuin haluaisimme tässä vaiheessa kautta. Meidän täytyy löytää selitys, Cityn ainoan maalin päivän kierroksella tehnyt Bernardo Silva harmitteli BBC:lle.

City-manageri Pep Guardiola oli ottelun jälkeen huolissaan joukkueestaan. Hänen mielestä pelaajilta puuttuu nyt itseluottamusta. Guardiola myönsi suoraan, että Liverpool ja Tottenham ansaitsevat paikkansa sarjataulukossa.

Pep Guardiola.
Catherine Ivill/Getty Images

– Totta kai olemme huolissaan siitä, että emme ole pystyneet pitämään puhtaana maaliamme. Tulos ratkaisee. Hävisimme, Guardiola sanoi.

– Neljän päivän päästä meillä on taas toinen peli. Olemme yhdesssä. Työskentelemme kovempaa. Aiomme palata kentälle paremmin tuloksin. Kausi on pitkä. Meillä on taistoja jäljellä.

Liverpool-manageri puhuu vaikeasta ohjelmasta

Isoksi peliksi onkin muodostumassa sunnuntain Southampton-pelin jälkeen ensi torstain ottelu Liverpoolia vastaan.

– Meidän täytyy alkaa voittaa pelejä, mutta tilanne ei ole enää meidän käsissämme. Vaikka voittaisimme Liverpoolin, niin tästä ei tule helppoa, Silva sanoi ja harmitteli myös jo aiempaa tappiota alemman keskikastin Crystal Palacelle.

– Olemme hävinneet nyt kaksi peliä, mitä meidän ei pitäisi hävitä mestaruustaistoa ajatellen. Paljon pelejä on jäljellä. Mestaruustaisto on edelleen mahdollinen matemaattisesti. Mutta meidän pitää olla lähes täydellisiä nyt.

Liverpool on viimeksi juhlinut Englannin pääsarjan mestaruutta 1989–1990 eli ennen Valioliiga-vuosia. Mutta nyt johtaa Valioliigaa suurimmalla erollaan sitten marraskuun 2002. Saksalaismanageri Jürgen Klopp oli hyvin varovainen puhuessaan mestaruustaistosta.

Jürgen Klopp
Jan Kruger/Getty Images

– Meillä ei ollut tietoa Cityn peli tuloksesta ennen kuin vasta pelin jälkeen. Jos olisin City, niin ajattelisin, että eroa on neljä pistettä. Meidän täytyy pelata edelleen heitä vastaan. Sitten pelaamme myös Arsenalia vastaan lauantaina, Klopp kertasi BBC:lle.

– Tällä hetkellä merkitsee vain esityksemme ja tasomme pitäminen ylhäällä. Se on hyvää nyt, mutta ei sen enempää.

Lue lisää:

Liverpool johtaa Valioliigaa suurimmalla erollaan 16 vuoteen – hallitseva mestari Manchester City sulamassa kärkitaistossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat