Suora

  • Urheilukierros
  • Boulderoinnin SM-kisat
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: ITA - CHN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - JPN
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Rasismikohu puhuttaa Italian jalkapallossa – nyt kantaa otti Cristiano Ronaldo valokuvallaan

Kalidou Koulibaly sai kokea apina-huutoja Milanossa Serie A:n huippukamppailussa. Sarjan suurin tähti Cristiano Ronaldo on nyt kertonut mielipiteensä tilanteesta.

Ulkomaiden jalkapallo
Cristiano Ronaldo
Cristiano RonaldoTullio M. Puglia/Getty Images

Eurooppalaisilla jalkapallokenttien alkuviikon suurimmaksi puheenaiheeksi on noussut Italian Serie A:n huippukamppailun Milanon Inter – Napoli tapahtumat tapaninpäivänä. Lehtitietojen mukaan katsomosta huudettiin rasistisia solvauksia. Ne eivät edes loppuneet, vaikka kenttäkuulutuksissa uhattiin ottelun keskeyttämisellä. Kohteena oli Napoli-luotsi Carlo Ancelottin mukaan etenkin Napolin puolustaja Kalidou Koulibaly, jolle huudettiin apina-huutoja.

Juventuksen ja koko sarjan suurin tähti Cristiano Ronaldokin otti torstaina kantaa tapahtumiin. Ronaldo julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa hän pelaa Koulibalya vastaan aiemmin tällä kaudella.

– Jalkapallossa ja koko maailmassa tarvitaan aina koulutusta ja kunnioitusta. Sanon rasismille ja mille tahansa loukkaukselle sekä syrjinnälle ei, Ronaldo kirjoitti kuvatekstiksi.

Ottelussa Koulibaly lensi 81. peliminuutilla ulos kahden nopean keltaisen kortin seurauksena. Toinen varoitus oli tullut sarkastisesta taputtamisesta tuomarin päätökselle antaa ensimmäinen keltainen kortti.

Ottelu päättyi Interin voittoon maalein 1–0. Sarjakolmonen Inter kiri viiden pisten päähän sarjakakkosesta Napolista.

– Olen pahoillani tappiosta ja erityisesti tovereilleni. Mutta olen ylpeä ihonväristäni sekä ranskalaisuudestani, senegalilaisuudestani ja napolilaisuudestani, Ranskaa nuorisomaajoukkuetasolla edustanut, mutta aikuisissa Senegalin riveissä ollut Koulibaly sanoi.

Rasismi on puhuttanut paljon italialaisessa jalkapallossa viime aikoina. Esimerkiksi Sulley Muntari käveli pois kentältä keväällä 2017 Serie A –ottelussa vastaukseksi rasistisiin huuteluihin. Pescaraa edustanut keskikenttäpelaaja oli yrittänyt saada tuomaria keskeyttämän pelin Cagliaria vastaan puoliajalla, mutta ei siinä onnistunut.

Lue lisää:

Italian jalkapalloliigan huippuottelu päättyi ikävissä tunnelmissa – Ancelotti aikoo ensi kerralla marssittaa joukkueensa pois kentältä

Rasismin kierre Serie A:ssa sai jatkoa: Juventus-pelaaja joutui solvauksen kohteeksi suorassa lähetyksessä

Kello 17.09. Korjattu viikonpäivät oikeiksi, alun perin puhuttiin pelin olleen sunnuntaina ja Ronaldon kommentoineen maanantaina.

Lähteet: AP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat