Suora

  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – loppuottelu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Valmentajat yksimielisinä: Vuoden valmentaja on Iivo Niskasen luotsi Olli Ohtonen

Suomen Valmentajat ry palkitsi toista kertaa peräkkäin Olli Ohtosen.

hiihto
Olli Ohtonen
Lehtikuva

Maastohiihtovalmentaja Olli Ohtonen valittiin perjantaina toistamiseen vuoden valmentajaksi. Suomen Valmentajat ry arvioi Ohtosen parhaaksi suomalaisvalmentajaksi myös viime vuonna. Ohtonen on valmentanut Iivo Niskasen maailmanmestaruuteen 2017 ja olympiavoittoon 2018. Lisäksi hän toimi viime kevääseen sprinttimaajoukkueen valmentajana.

- Oli helppo tehdä yksimielinen päätös. Olympiavoitto on Suomessa paitsi harvinainen myös arvokas asia. Tapa, millä paikka korkeimmalla korokkeella saavutettiin, oli ikuisesti mieleen jäävä, Suomen Valmentajien puheenjohtaja Jorma Kemppainen perusteli Ohtosen valintaa tiedotteessa.

Ohtonen otti vastaan ilolla valinnan jälleen kerran.

– Onhan tämä tietysti kunnianosoitus työstä ja kun pääsee huippuluokan urheilijan kanssa työskentelemään. Tämä on erityisesti mukava huomionosoitus, kun se tulee valmentajayhteisöltä, Ohtonen sanoi Yle Puheella Urheiluperjantai-ohjelmassa.

Tällä hetkellä Ohtosen suojatti Iivo Niskanen on harjoitustauolla, sillä hän ei lähde kisaamaan Tour de Skille vapaalle hiihtotavalle painottuvan ohjelman takia.

– Davosin maailmancup onnistui ihan hyvin vapaalla. Sen jälkeen on ollut rauhallisempaa ja pidempää hiihtolenkkiä. Seuraava kisa on Vuokatin Skandinavia-cup vuodenvaihteen jälkeen, Ohtonen sanoo.

Ohtonen tekee parhaillaan väitöskirjaa luisteluhiihdon biomekaniikasta. Väitöstilaisuus on ajoitettu kevääksi.

– Tutkimusmaailma on opettavaista ainakin kriittisen tarkastelun näkökulmasta. Siinä on tullut varmasti valmennuksellisia asioita oivallettua. Olen päässyt tutkijakollegojen kanssa keskustelemaan, niin aina sieltä tulee uusia ajatuksia. Se vähän aukaisee laajentamaan katsantakantaa, Ohtonen toteaa.

Lue lisää:

Iivo Niskasen olympiakullan metsästys oli kaatua jo kuukautta ennen h-hetkeä, mutta valmentajan kanssa tehdyt ratkaisut pelastivat menestyksen – nyt kulta-Iivon tavoitteena on menestyä vapaallakin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat