Suora

  • Teroottisia novelleja ja kolmioloikkaa
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

NHL-kiekkoilija Jori Lehterälle vaaditaan vankeutta kokaiinijutussa

Syytettynä on yhteensä 22 ihmistä. Osalle vaaditaan vuosien vankeustuomioita, osalle sakkoja.

huumeet
jori lehterä
Jori Lehterälle vaaditaan vankeutta kokaiinijutussa. Tommi Seppälä

Kokaiiniin liittyvän huumevyyhdin käsittely alkoi maanantaina Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Yksi syytetyistä on NHL-kiekkoilija Jori Lehterä.

Päätekijöiden epäillään myyneen viime kesänä Lehterälle kokaiinia. Syyttäjän mukaan kiekkoilija osti kesä–heinäkuussa kahdeksan grammaa kokaiinia, joka on arviolta useita kymmeniä annoksia.

Syyttäjä vaatii Lehterälle viisi kuukautta vankeutta huumausainerikoksesta. Syyttäjän mukaan rikos on tapahtunut Tampereella 19.5–22.7. tänä vuonna.

Lehterä pelaa hyökkääjänä NHL-seura Philadelphia Flyersissa. Hän on pelannut SM-Liigassa Jokereissa ja Tapparassa sekä KHL:ssa että NHL-joukkue St. Louis Bluesissa.

Maajoukkue Leijonissa Lehterä on voittanut olympialaisissa pronssia ja MM-kisoissa hopeaa.

Syyttäjän mukaan Lehterä on laittomasti hankkinut eri erissä ja pitänyt hallussaan kahdeksan grammaa kokaiinia. Lisäksi hän on syyttäjän mukaan toukokuussa yrittänyt hankkia kokaiinia yhden gramman.

Syyttäjällä on todisteena muun muassa puhelutietoja päätekijöiden ja Lehterän välillä. Yhteyksiä on esitutkinnan perusteella pidetty Lehterän Tampereella sijaitsevan mökin lähettyvillä.

Jori Lehterä on kiistänyt epäilyt. Hänen osuuttaan käsitellään oikeudessa tarkemmin ensi viikolla. Vielä on epäselvää, saapuuko Lehterä paikalle.

Yhteensä 22 syytettyä

Syytettyjen joukossa on Pirkanmaalta ihmisiä myös muun muassa yrittäjä- ja urheilupiireistä. Osa syytetyistä on maksanut syyttäjän mukaan kokaiinista 170 euroa grammalta.

Oikeudenkäyntiä seurataan maanantaina oikeudessa.
Media seurasi maanantaina oikeudenkäyntiä tarkasti. Kai Pohjanen / Yle

Syytettynä on yhteensä 22 ihmistä ja käsittelylle on varattu kuusi päivää. Viimeisen käsittelypäivän käräjäoikeudessa pitäisi olla ensi viikon keskiviikkona.

Osalle syytetyistä vaaditaan vankeusrangaistusta, osalle sakkorangaistusta. Syyttäjä vaatii kolmelle syytetylle 8–10 vuoden ehdotonta vankeutta.

Poliisin mukaan maahan on tuotu lähes kaksi kiloa kokaiinia, joka on levitetty käyttäjille Tampereen seudulle. Katukauppapitoisuudeksi laskettuna ainetta on myyty yli kolme kiloa ja siitä saatu hyöty on noin 400 000–450 000 euroa.

Suurin osa syytetyistä Pirkanmaalta

Rinki teki kauppaa esimerkiksi anonyymissa Tor-verkossa ja sopi noutopaikat eri puolille Tamperetta ja Pirkanmaata. Huumeita liikkui esimerkiksi Kaupin tähtitornin tienristeyksessä linja-autopysäkillä ja Kaupinojan saunan pihalla. Kaupinojan sauna on tunnettu tamperelainen avontouintipaikka.

Huumeita on esitutkinnan mukaan haettu esimerkiksi Kaupinojan saunan lokerikosta.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Jari Kinnunen kertoi aiemmin, että syytettyjen joukossa on hyvin erilaisista taustoista tulevia ihmisiä.

Suurin osa syytetyistä on Tampereelta tai Pirkanmaalta.

– Kyse ei ole mistään jääkiekkobuumista, Kinnunen kertoi Ylelle aiemmin.

Yle seuraa oikeudenkäyntiä maanantaina.

Lue lisää: Näin Jori Lehterä kiisti kuulusteluissa huumeiden oston: Kertoo maksaneensa 6 000 euroa toisen pääsyytetyn vieroitushoidosta

Kokaiiniliigan tutkinta laajenee – poliisilla on uusia epäiltyjä ennestään epäiltyjen 23 ihmisen lisäksi 23 epäiltyä: Kokaiiniliigan tutkinta etenee syyttäjälle

"Ei ole kyse mistään jääkiekkobuumista" – uusi, paljastunut huumeliiga teki kaupat anonyymissa verkossa ja myi kokaiinigramman 120–170 eurolla

Kokaiinivyyhdin käsittely alkaa oikeudessa maanantaina – syytettynä myös NHL-pelaaja

SM-liigaseura alkaa tehdä huumetestejä uusille pelaajalle ja henkilökunnalle, haluaa olla edelläkävijä – "Asemamme yhteiskunnassa velvoittaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat