KalPa historialliseen turnausvoittoon – Kanada taipui jännitysnäytelmässä

KalPa valloitti Sveitsissä pelatun jääkiekon Spengler-cupin ja teki näin suomalaista kiekkohistoriaa.

jääkiekko
Jaakko Rissanen ja Denis Godla kuvassa
KalPan sankarit Jaakko Rissanen ja Denis Godla. AOP

KalPasta tuli kautta aikain ensimmäinen suomalaisjoukkue, joka on voittanut jääkiekon perinteikkään Spengler-cupin. Kuopiolaiset nujersivat Davosissa pelatun turnauksen loppuottelussa Kanadan maajoukkueen voittomaalikilpailun jälkeen 2–1.

Finaalista muodostui huippujännittävä taistelu, kun varsinainen peliaika ja jatkoaika päättyivät 1–1-numeroissa. Jaakko Rissanen iski KalPan mestaruuden ratkaisseen osuman voittomaalikilpailussa. Maalivahti Denis Godla torjui huippuottelun ja kuului KalPan suurimpiin sankareihin. Godla torjui 39 laukausta.

Daniel Winnik vei Kanadan 1–0-johtoon kolmannen erän alkuhetkillä. Eetu Luostarinen tasoitti tilanteen 1–1:een, kun ottelua oli pelattu reilut 51 minuuttia. Näin ratkaisu venyi jatkoajalle. Kanada pelasi turnauksessa Euroopan sarjoissa pelaavista kiekkoilijoista kootulla joukkueella.

– Olen ylpeä joukkueesta. Löysimme oman pelitapamme ja tavan voittaa pelejä. Ehdoton edellytys oli, että puolustuspelimme oli hyvää ja pidimme maalimäärät omiin pieninä. Tarvitsimme kaikissa otteluissamme loistavaa maalivahtipeliä, päävalmentaja Sami Kapanen sanoi KalPan kotisivuilla.

KalPa teki suomalaista kiekkohistoriaa, koska mikään suomalaisjoukkue ei ollut aikaisemmin selviytynyt edes perinteikkään turnauksen finaaliin. Spengler-cupia on pelattu vuodesta 1923 lähtien.

Rissanen oli KalPan sankari jo sunnuntaina pelatussa välieräottelussa, kun hän teki kuopiolaisten voittomaalin HC Davosin verkkoon. KalPa oli Davosia vahvempi 2–1.

Lue lisää:

KalPa teki suomalaista kiekkohistoriaa – pelaa legendaarisen Spengler Cupin finaalissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat