1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Itä-Karjala ja sotavuodet mainittu! Kanadalaismedia ruotii yllätystappiota Nuorille Leijonille: ”Ehkäpä onnekkain voitto koskaan”

Kanadalaismedia lähti jossittelun tielle, mutta myönsi myös Nuorten Leijonien olleen parempi dramaattisessa MM-puolivälierässä.

Suomi pelaa nuorten MM-kisojen välierissä kolmen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Leijonat.fi/Pasi Mennander

Kanadalaismediassa dramaattinen tappio jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Suomelle on otettu vastaan värikkäin sanankääntein. CBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun)hajonnut maila johti murtuneisiin sydämiin. Tällä CBC viittasi tapahtumiin ennen Toni Utusen voittomaalia jatkoajalla.

Hetki ennen sitä Noah Dobson oli ollut avopaikassa ja puoli maalia tyhjänä, mutta laukaisun kohdalla maila hajosi. Siitä Suomi pääsi lopulta ratkaisevaan vastahyökkäykseen. Kanada putosi ensimmäistä kertaa MM-kotikisoissaan alle 20-vuotiaiden ikäluokassa pois mitalipeleistä.

CBC pääsi sivuillaan jossittelemaan tappiota varsinkin, kun jatkoajalla Kanadan Max Comtois oli epäonnistunut rangaistuslaukauksessaan.

– Valitsiko Hunter (Tim, Kanadan päävalmentaja) oikean pelaajan rangaistuslaukaukseen? Miksi ylivoima ei toiminut? Miksi joukkueen pelaaminen oli niin epäjohdonmukaista, CBC kirjoitti (siirryt toiseen palveluun).

Suomen yllätysvoitto ja Sveitsin Ruotsi-kaato saivat CBC:n jopa ajattelemaan, että kaksikon välierässäkään ei vältytä yllätyksiltä. Kanada voitti vuoteen 2009 mennessä viisi kertaa peräkkäin maailmanmestaruuden, mutta sen jälkeen on nähty viisi eri voittajamaata.

– Kukapa tietää. Ehkä muutaman päivän päästä on Sveitsin vuoro, CBC povaa.

Nuoret Leijonat
Maalikooste: Kanada-Suomi

Sportsnet ei lähtenyt niin paljoa jossittelun tielle. He myönsivät Suomen olleen hyvin tasapäinen, ellei jopa parempi kuin Kanada puolivälierässä.

– Voimme puhua Suomen voitosta ehkäpä onnekkaimpana koskaan 30 vuoteen, kun olen ollut urheilutoimittaja. Mutta en sano, että Kanada ansaitsi parempaa. Kun tekee vain yhden maalin 60 minuuttiin, ei ansaitse yhtään mitään, Sportsnetin Mark Spector kirjoitti (siirryt toiseen palveluun).

Spector huomautti, että jääkiekkojumalat eivät ole usein väärässä.

– Kanada ei tehnyt itselleen tätä helpommaksi. He tekivät 10 maalia neljään viimeiseen otteluun kisoissa. Kahdessa viimeisessä pelissä Kanadalla oli kahdeksan ylivoimaa, joista he eivät onnistuneet kertaakaan.

Lopuksi hän totesi, että Kanadan joukkueen päävalmentaja Tim Hunter ei tule säästymään kritiikiltä. Hunter ei pitänyt Spectorin mukaan harjoituksia enää joulupäivän jälkeen.

– Kuka haluaa lippuja Suomen ja Sveitsin välierään. Annan sinulle tarjouksen, Spector päätti tekstinsä viitaten kiinnostuksen menetykseen isäntämaan pudottua.

Hämmentävimmän kulman otteluun otti kuitenkin kenties TSN. Kanadalainen mediajätti julkaisi Suomen voiton jälkeen sosiaalisen median tileillään kuvan, jossa Suomen raja on vedetty Itä-Karjalan taakse. Raja on kohdassa, jossa se oli jatkosodassa asemasodan aikana 1941–1944. Karttaan on merkitty esimerkiksi Äänislinna eli nykyinen Petroskoi.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Suomi kohtaa välierässä Sveitsin kello 3.00 varhain Suomen aikaa lauantaina. Ottelu nähdään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Lue lisää:

Kanadassa reagoitiin rajusti shokkitappioon Nuorille Leijonille – pahassa paikassa epäonnistunutta kohukapteenia pommitettiin törkyviesteillä

Kommentti: Sensaatiomainen venyminen Nuorilta Leijonilta

Suomi vei huiman jännitysnäytelmän: "Ei tämän isompaa voittoa ole"

Mitä ihmettä tapahtui? Nuoret Leijonat oli jo tuomittu häviämään – joukkue tekikin tempun, johon kukaan muu ei ole pystynyt: "Mörkö on murrettu"

Heinola taklattiin ulos ottelusta, Ahokas tuohtui: "Toivottavasti se käsitellään"

Luukkosen uskomaton peli takasi voiton Suomelle: "Piti hakea vihaa viime vuodesta"

Nuorten Leijonien kapteeni kertasi Kanada-puolivälierän kauhunhetkiä: "Se oli ihan järkyttävää"

Tolvasen epätoivoinen yritys miinuskulmasta kimpoili maaliin, Nuoret Leijonat yllätti Kanadan! Katso dramaattisen ottelun maalikooste

Suomen yllätyssankari teki kauden ensimmäisen maalinsa MM-puolivälierän jatkoajalla: "En tajunnut, mitä tapahtui"

Nuoret Leijonat järjesti Kanadalle kaikkien aikojen nöyryytyksen: "Halusimme todistaa, kuinka vahva joukkue oikeasti olemme"

Nuoret Leijonat nousi uskomattomaan voittoon Kanadasta! Tolvasen roiskaisu toi tasoituksen viime hetkellä, Utunen sankari jatkoajalla