17-vuotias Blues-lahjakkuus matkalla MM-kotikisoihin – katso Naisleijonat-dokumenttisarjan avausjakso

Dokumenttisarja seuraa Naisleijonien valmistautumista keväällä pelattaviin MM-kotikisoihin. Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan 17-vuotiaaseen Nelli Laitiseen. Katso jakso artikkelin kuvaa klikkaamalla.

Naisleijonat#Nelli
Naisleijonat#Nelli

– Hämmästyttävän kypsä nuoreksi pelaajaksi, Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen kuvailee nuorta Nelli Laitista. Laitinen kuuluu niihin pelaajiin, joiden katseissa siintävät jo kevään MM-kotikisat Espoossa.

Bluesissa puolustajana pelaava 17-vuotias Nelli Laitinen kuuluu niiden lupauksien joukkoon, joiden pohjalle Naisleijonien tulevaisuutta on hyvä rakentaa. Tämä asian vahvistaa myös Pasi Mustonen.

– Nelli on tulevaisuuden All Star-puolustaja arvokisoissa, Naisleijonien päävalmentaja sanoo varmalla äänellä.

"Haluaisin Ovetshkinin laukauksen"

Nelli Laitisen äiti on seurannut tyttärensä kasvua ja kehittymistä jääkiekon parissa. Äidillä on aavistus siitä, miksi tytär on nousemassa kohti huippua naispelaajien joukossa.

– Nellillä on ollut niin kova intohimo lajiin, että se on vienyt eteenpäin, toteaa Taru Laitinen.

Puolustaja itse ei ole vielä tyytyväinen otteisiinsa kaikin puolin, vaan löytää kehityksen kohteita peliinsä.

– Jos saisin päättää, niin ottaisin itselleni mielelläni Aleksander Ovetshkinin laukauksen, naurahtaa Laitinen kuvailemansa toiveen jälkeen.

– Suurin toive on kuitenkin, että voisin kymmenen vuoden kuluttua pelata ammattilaisena tämän lajin parissa. Sillä ei ole väliä, missä maassa se tapahtuu, Laitinen toteaa.

Ensin on kuitenkin näytönpaikka huhtikuussa pelattavissa kotikisoissa.

Yle välittää naisten MM-kisat kanavillaan 4.4.-14.4. Yle seuraa naisten valmistaumista kotikisoihin sarjassa "Naisleijonat-matkalla kotikisoihin". Sarjassa seurataan neljän eri pelaajan kautta tätä matkaa.

Sarjan ensimmäisessä osassa seurataan Nelli Laitista. Katso jakso täältä: https://areena.yle.fi/1-4650335

Nelli Laitinen oli MM-pronssia voittaneen alle 18-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkomaajoukkueen kapteeni.

Lue lisää: