Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Aalto ja Alamommo hyppäsivät mäkikisaan – Nousiainen pettyi raskaasti vaikeissa tuulissa: "Siinä meni se hyvä fiilis"

Innsbruckin mäkikisassa nähdään perjantaina sekä Antti Aalto että varamiehenä mäkiviikolle mukaan päässyt Andreas Alamommo. Mäkikarsinnan ykköseksi venytti maailmancupin johtaja Ryoyu Kobayashi.

mäkihyppy
Antti Aalto kuvassa
Antti AaltoAOP

Suomalaisittan mäkikarsinta sujui mukavasti. Sekä Antti Aalto että Andreas Alamommo läpäisivät karsinnan, ja he hyppäävät perjantain kilpailussa.

Aalto venytti 121,5 metriä, mikä riitti kirkkaasti HS130-mäen kilpailuun. Aalto oli karsinnan 17:s.

Perjantaina ensimmäisellä kierroksella Aalto hyppää Puolan Stefan Hulaa vastaan.

– Se oli perustasapainoinen hyppy. Siitä on ihan hyvä lähteä huomiseen. Hyvä, että kisaan saatiin toinenkin suomalainen, niin ei tarvitse olla yksin kopilla, Aalto kommentoi Yle Urheilulle.

Mäkiviikolle Jarkko Määtän tilalle hälytetty Andreas Alamommo onnistui myös heti. 107 metriä kantanut karsintahyppy ja karsinnan 49:s sija varmistivat Alamommon kisapaikan perjantaille.

Alamommo hyppää karsinnan kakkosta, Tshekin Roman Koudelkaa vastaan.

– Ihan kivalta tuntui, mutta jotain siitä jäi vielä uupumaan. Eivät nuo hypyt huonoja olleet, Alamommo kertoi Yle Urheilulle.

Karsinnassa hylättiin kolme kilpailijaa. Hyppypuvun takia hylätty norjalainen Robin Pedersen hyppäsi Alamommoa kaksi metriä pidemmälle ja keräsi 4,6 pistettä enemmän.

Eetu Nousiainen ei selvinnyt kilpailuun 102-metrisellä hypyllään. Nousiaisen vuoron aikana tuuli pyöri, ja pisteet vaihtelivat tuulikompensaatioissa kahdestatoista miinus neljään.

Nousiaisen tuulirako oli koko karsinnan heikoin.

– Kyllä tässä nyt yrittäjää potkitaan päähän aika pahasti. Siinä meni se hyvä fiilis. Tänään on tuntunut helpolta tuo tekeminen. Hyppy ei ollut sen kummallisempi, mutta ylivoimaisesti huonoin rako, Nousiainen harmitteli Yle Urheilulle hypyn jälkeen.

Nousiainen venytti koekierroksilla torstaina 124- ja 111-metriset hypyt.

Karsinnan ykkönen oli maailmancupia ja mäkiviikkoa johtava Japanin Ryoyu Kobayashi. Hänen hyppynsä kantoi 126,5 metriä, ja pisteitä kertyi 126,2.

Karsinnassa pisimmälle liiteli Norjan Johann Andre Forfang 127,5-metrisellä hypyllään. Forfang oli karsinnan kolmas.

Mäkikilpailu hypätään perjantaina kello 15 alkaen. Kilpailu näytetään suorana TV2:ssa ja Yle Areenassa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Viisi vuotta sitten historiaa tehnyt Anssi Koivuranta otti urheilu-uran jälkeen isommat moottorit käyttöön – "En tiedä, olisinko voittajana selvinnyt vielä toisen kierroksen jälkeen"

Otsikot suomalaisen mäkihypyn ankeudesta eivät hetkauta Andreas Alamommoa, joka haluaa tuulettaa neljän vuoden kuluttua olympiamitalia – "Jos haluaa maailman huipulle, niin silloin sinne myös mennään"

Kobayashi jatkoi vahvoja otteitaan – Aalto kärsi huonosta tuuliraosta ja karsiutui toiselta kierrokselta: "Sitä on turha murehtia"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat