Suora

  • DreamHack Open Fall 2020

Viimeisellä kilometrillä hyytynyt Pärmäkoski manasi jälleen pientä virhevalintaa – "Kyllä haluaisin vielä pallille päästä"

Krista Pärmäkoski ei onnistunut Oberstdorfin takaa-ajokisassakaan taktiikassaan täydellisesti. Hänen eronsa Tour de Skin kärkeen kasvoi noin kymmenellä sekunnilla.

hiihto
Jessica Diggins (vas.) ja Krista Pärmäkoski Oberstdorfin takaa-ajokisan jälkeen maalissa.
Jessica Diggins (vas.) ja Krista Pärmäkoski Oberstdorfin takaa-ajokisan jälkeen maalissa.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Krista Pärmäkoski myönsi Oberstdorfin vapaan hiihtotavan 10 kilometrin takaa-ajokilpailun jälkeen, että Tour de Ski -kiertueen rasitus alkaa jo painaa jäsenissä. Päivän takaa-ajokisassa hän sai apua Yhdysvaltain Jessica Digginsiltä, jonka kanssa Pärmäkoski oli sopinut tekevänsä yhteistyötä.

– Sovimme, että yritetään ottaa keulaa kiinni. Minusta meillä meni vaihdot ihan hyvin, sillä oikeastaan aina laskun jälkeen vaihdettiin vetovuoroa, Pärmäkoski kertasi Yle Urheilun haastattelussa.

Pärmäkoski ja Diggins saivatkin yhteistyöllä edellä lähteneen Venäjän Julia Belorukovan kiinni ja kolmikko hiihti varsin kovaa vauhtia kisan puolivälin pientä notkahdusta lukuun ottamatta.

Pärmäkoski teki keskiviikon yhteislähtökilpailussa kaksi taktista kömmähdystä, eikä hän selvinnyt puhtain paperein torstain kisastakaan.

– Tein taas pienen virhevalinnan, kun lähdin stadionilta vetämään. Ajattelin, että Jessica tulee vielä minun eteeni kerran käymään, mutta vedin viimeisellä ringillä oikeastaan ison nousun alkuun asti, Pärmäkoski sanoi ja myönsi, että tämä vetovuoro söi häneltä paukkuja loppuun.

– Oikeastaan arvasinkin, kun näin kävi, että en pysty vastaamaan. Kun vielä nousun alla kolistelin (Julia) Belorukovan kanssa, niin siinä meni vauhtia pois.

Diggins kukisti Belorukovan loppukirissä ja sijoittui kolmanneksi, kun Norjan Ingvild Flugstad Östberg voitti ja Venäjän Natalia Neprjajeva oli kolmas. Pärmäkoski oli kisan viides.

Tourin kokonaiskilpailussa Östberg kasvatti johtonsa Neprjajevaan reiluun 35 sekuntiin. Pärmäkoski on viidentenä 1.38 kärkeä perässä ja 16 sekuntia kolmantena olevasta Digginsistä.

Tour jatkuu lauantaina Val di Fiemmessä perinteisen hiihtotavan 10 kilometrin yhteislähtökisalla ja Pärmäkoski tietää sen tärkeyden kokonaiskilpailua ajatellen. Matkan aikana jaetaan bonussekunteja kirimaalista sekä vielä maalissa kolmelle ensimmäiselle.

– Kyllä haluaisin vielä pallille päästä. Lähdetään sinne hiihtämään taktisesti fiksua hiihtoa, Pärmäkoski vakuutti ja totesi perjantain välipäivän tulevan todellakin tarpeeseen.

Lue myös:

Östberg jälleen ykkönen, Pärmäkoski hyytyi takaa-ajossa viidenneksi

Kläbo jatkaa Tour de Skitä ainakin yhden kilpailun verran, sunnuntain loppunousuun osallistuminen jää vielä auki

Mitä pitäisi tehdä, kun kato käy Tour de Skillä? Keskeyttämiset kuuluvat kiertueen henkeen – "Kaikki eivät sinne mäen päälle pääse, eivät pysty eivätkä jaksa"

Jatkoaan Tour de Skillä harkitseva Kläbo vahvin miesten takaa-ajossa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat