Suora

  • Uimahyppyjen MM, sekaparien 3 m:n synkrohyppyjen loppukilpailu

Classic pelaa Euroopan salibandymestaruudesta, Sveitsin mestari jäi selvästi jalkoihin välierässä

Classic voitti Gävlessä pelattavan Champions Cupin välierissä FB Könizin 7–1. Naisten välierissä hallitseva Suomen mestari SB-Pro taipui tshekkiläiselle Vitkovicelle jatkoajalla.

salibandy
Krister Savonen Champions Cupissa Gävlessä 2019.
Krister Savonen viimeisteli Classicin avausmaalin Könizin verkkoon rangaistuslaukauksesta.IFF

Miesten hallitseva salibandymestari Classic pelaa perjantaina Euroopan salibandymestaruudesta. Tamperelaiset voittivat Ruotsin Gävlessä pelattavassa seurajoukkueiden Champions Cupissa välierän Sveitsin mestaria FB Köniziä vastaan selvästi maalein 7–1.

Maajoukkuepuolustaja ja maailmanmestari Krister Savonen viimeisteli rangaistuslaukauksesta avausmaalin. Savosen syötöistä avauserässä osuivat myös hyökkääjät Nico Salo ja Eemeli Salin. Jyri Korsmanin valmentama ja puolustaja Jonne Junkkarisen edustama Köniz teki yhden maalin toisessa erässä, mutta Classic meni menojaan.

Kaksi maalia tehnyt Mikko Leikkanen lisäsi johtoa toisessa erässä, ja päätöserässä myös Janne Lamminen ja Aaro Helin saivat nimensä maalintekijätilastoon.

Kolme edellistä Suomen mestaruutta voittanut ryhmä kohtaa huomisessa finaalissa joko Ruotsin mestarin Storvretan tai tshekkiläisen Florbal MB:n. Classic on ollut finaalissa myös kahdella edellisellä kerralla, mutta Storvreta ja viimeksi vuonna 2017 Seinäjoella Falun ovat olleet parempia.

Naisten välierässä SB-Pro kohtasi Tshekin mestarin Vitkovicen. Nurmijärveläiset johtivat avauserän jälkeen 2–0, mutta lopulta Vitkovice vei finaalipaikan jatkoajalla maalein 5–4. SB-Pro kohtaa perjantain pronssiottelussa sveitsiläisen Piranha Churin, joka hävisi Veera ja Oona Kaupin edustamalle IKSUlle 5–11. Churissa pelaa suomalaisista puolustaja Sanni Nieminen.

Lue myös:

Maailmanmestaruudet eivät riitä ennätyksiä murskaavalle lajille – salibandy puhuu jo 100 000 pelaajasta

40 ottelua, yhtä monta voittoa, eikä tappiota yli vuoteen – kilpailijat eivät kuitenkaan kiukuttele, vaikka suomalaista salibandya hallitsee yksi joukkue

Kommentti: Peter Kotilainen on viihdyttävä salibandytähti ja veijarimainen persoona, jollaisia suomalainen urheilu tarvitsee paljon lisää

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat