Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheilukierros
  • Ihmisrauniosta MM-tittelihaastajaksi - pilkattu Robert Helenius on ällistyttänyt koko nyrkkeilymaailman
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Pärmäkosken tymäkkä loppu jäi haaveeksi, kun eväät oli syöty ennen viimeistä mäkeä – Jauhojärvi: "Krista ei ole siinä huippuiskussa, missä hän oli viime talvena"

Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärven mukaan ne hiihtäjät, jotka ovat kunnossa, pystyvät palautumaan perjantaisena välipäivänä. Lauantain yhteislähtökisoissa voidaan hänen mielestään nähdä isoja sippaamisia.

hiihto
Krista Pärmäkoski.
Krista Pärmäkoski.Martti Kainulainen / Lehtikuva

Viime talven maailmancupin kisoissa ja Pyeongchangin olympialaisissa Krista Pärmäkoski ihastutti ennen kaikkea vahvoilla otteillaan kilpailujen lopussa. Samaa tymäkkää loppua häneltä on odotettu tällä kaudellakin, mutta ainakaan vielä sitä ei ole nähty.

Oberstdorfin 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa Pärmäkoski oli hyvässä vauhdissa vielä viimeisellä kilometrillä, mutta ei pystynyt vastaamaan Jessica Digginsin ja Julia Belorukovan vauhtiin.

– Siinä on alkanut happo painamaan reittä ja ojentajaa. Eväät on niin sanotusti syöty ennen viimeistä mäkeä, noin kilometrin ennen maalia, totesi Yle Urheilun asiantuntija Sami Jauhojärvi.

Jauhojärven mukaan Pärmäkosken hiihdoista Tour de Skillä on ollut nähtävissä, ettei hänen jalkansa toimi yhtä hyvin kuin viime talvena.

– Tämäkin kisa kertoo siitä, että Krista ei ole siinä huippuiskussa, missä hän oli viime talvena arvokisoissa. Hän pystyi tulemaan oikeastaan koko viime talven kaikki loput erittäin vahvasti muihin nähden. Nyt nähtiin selkeä hyytyminen.

Tour de Skillä on viiden osakilpailun jälkeen edessä välipäivä, kun kiertue siirtyy Saksasta Italiaan ja Val di Fiemmeen. Jauhojärven mukaan lauantain yhteislähtökisoissa voidaan nähdä suuriakin eroja.

– He, jotka ovat kunnossa, pystyvät palautumaan, kun taas he, joilla alkaa painaa, niin se myös alkaa painaa. Jopa Val di Fiemmen yhteislähtökisassa saattaa tulla isoja sippaamisia.

Edellisessä perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa Oberstdorfin lumituiskussa muun muassa Jessica Diggins putosi kokonaistilanteessa alaspäin, koska hänen suksensa jäätyivät. Jauhojärven mukaan tuosta kisasta ei saatukaan realistista kuvaa yhdysvaltalaisen kunnosta.

Lauantaisessa kisassa Pärmäkosken pitääkin olla hereillä. Tuolloin hänen on taas mahdollista napsia tärkeitä bonussekunteja, joiden arvo nousee entisestään, kun kiertue lähestyy loppuaan.

– Lauantaina on mahdollista saada bonussekunteja peräti puoli minuuttia, Jauhojärvi muistutti.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue myös:

Krista Pärmäkoski jäi vielä odottamaan tymäkkää loppuaan – "Ei vain ollut rahkeita pitää sellaista vauhtia"

Viimeisellä kilometrillä hyytynyt Pärmäkoski manasi jälleen pientä virhevalintaa – "Kyllä haluaisin vielä pallille päästä"

Östberg jälleen ykkönen, Pärmäkoski hyytyi takaa-ajossa viidenneksi

Kläbo jatkaa Tour de Skitä ainakin yhden kilpailun verran, sunnuntain loppunousuun osallistuminen jää vielä auki

Mitä pitäisi tehdä, kun kato käy Tour de Skillä? Keskeyttämiset kuuluvat kiertueen henkeen – "Kaikki eivät sinne mäen päälle pääse, eivät pysty eivätkä jaksa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat