Hyppää sisältöön

Ruotsin kohujuoksija Bahta vapautettiin dopingsyytöksistä – "Seuraamme asiaa loppuun saakka"

Ruotsin dopinglautakunta on antanut vapauttavan päätöksen kestävyysjuoksija Meraf Bahtan dopingriketapauksessa. Bahtan antamat paikkatiedot eivät pitäneet kutiaan viime vuonna.

Meraf Bahta Kuva: Tomi Hänninen

Ruotsin dopinglautakunta (siirryt toiseen palveluun) on vapauttanut kestävyysjuoksija Meraf Bahtan kaikista syytöksistä, jotka koskevat epäiltyä dopingtestaamisen välttelyä.

Bahta jätti vuoden aikana väliin kolme dopingtestiä, sillä häntä ei tavoitettu urheilijan ilmoittamasta paikasta.

Dopinglautakunnan vapauttavasta päätöksestä voivat valittaa Ruotsin yleisurheiluliiton dopingkomissio, Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ja Maailman antidopingtoimisto Wada. Valitus tulee tehdä kolmen viikon sisällä.

Bahta osallistui epäilyksistä huolimatta kesällä Berliinin yleisurheilun EM-kisoihin ja juoksi pronssille 10 000 metrillä. Hän jätti kuitenkin 5 000 metriä väliin vedoten yllä pyörivän kohun aiheuttamiin paineisiin.

– On hyvä, että dopinglautakunta on tehnyt päätöksensä ja seuraamme asiaa loppuun saakka. Tulemme jatkamaan aktiivista dopingin vastaista työtä, ja paikkatietojen raportointi on tärkeä osa sitä, sanoo Ruotsin yleisurheiluliiton pääsihteeri Stefan Olsson tiedotteessa.

Lue myös:

Dopingrikkeisiin syyllistynyttä Bahtaa saattaa uhata vuoden kilpailukielto

Ruotsin tähtijuoksija ei tule Tampereelle – "Suomen mediassa on kerrottu paljon epätarkkuuksia ja valheita"

Päätös EM-pronssia voittaneen ruotsalaisjuoksija Bahtan dopingrikkeestä viivästyy

Dopingkohussa ryvettynyt ruotsalaisjuoksija jättää EM-kisat kesken: ”Tämä on ollut stressaava tilanne”