Tänään tehtiin suomalaista jääkiekkohistoriaa! Nuorten Leijonien tähti siteerasi voitonhuumassa Juhani Tammista: "Huomenna kaasu pohjaan alusta lähtien"

Suomi jyräsi vastustamattomalla tavalla jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-välierän voittoon.

Kuva: AOP

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue voitti nuorten MM-turnauksen välierässä Sveitsin tylysti 6–1. lauantaina.

Samalla joukkue tuli tehneeksi suomalaista jääkiekkohistoriaa, sillä Suomi ei ole koskaan aikaisemmin pelannut nuorten MM-finaalissa Pohjois-Amerikassa järjestetyissä MM-kisoissa.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että kapean kaukalon peikko on selätetty. Suomi on pudottanut Kanadan ja Sveitsin pudotuspeleissä. Sunnuntain MM-loppuottelussa vastassa on Yhdysvallat.

Sveitsiä vastaan Nuoret Leijonat aloitti vakuuttavasti. Suomi oli 4–0-johdossa jo kahdeksan peliminuutin jälkeen.

– Aloimme eilisestä asti pumppaamaan renkaita tähän otteluun. Meillä on hyvä henki tuossa joukkueessa, sanoi Suomen neljännen maalin tehnyt Henri Jokiharju.

Nuoret Leijonat
Nuorten MM-välierän Suomi-Sveitsi maalikooste

Nuorten Leijonien turnaus on tehnyt muutamassa päivässä täyskäännöksen. Vielä alkusarjan jälkeen joukkueen menestysmahdollisuuksiin suhtauduttiin skeptisesti.

– Mennään Juhani "Tami" Tammisen kliseisellä kommentilla, että win the right games. Näin se menee. Otimme alkusarjassa kuokkaan Ruotsilta ja Jenkeiltä, mutta sillä ei ole mitään väliä, Jokiharju totesi.

Joukkueen varakapteeni kuitenkin myönsi, että vielä alkusarjassa joukkueen peli ei ollut huippukunnossa.

– Joissain peleissä ei ollut työmoraali ihan tapissa. Nyt kun olemme saaneet työmoraalin ja rohkeuden tappiin, niin silloin se on tuon näköistä.

Sunnuntain MM-finaaliin Jokiharjulla on yksinkertainen resepti.

– Huomenna kaasu pohjaan alusta lähtien.

Lue myös: