Suora

  • Urheiluruutu

Johanna Matintalo alkaa löytää vauhtia suksiinsa – "Nyt vielä kovia kisoja alle, että alkaa kulkea"

Johanna Matintalo oli paras suomalaishiihtäjä Vuokatin Skandinavia-cupissa. Kärki pysyi reilun puolen minuutin tuntumassa

hiihto
Johanna Matintalo.
Johanna Matintalo.Tomi Hänninen

Johanna Matintalo sijoittui tasaisella hiihdolla neljänneksi lauantaina Vuokatissa jatkuneessa Skandinavia-cupissa. Matintalo jäi perinteisen hiihtotavan kympillä 36,7 sekuntia kilpailun voittaneesta Ruotsin Frida Karlssonista.

Matintalon edelle ennättivät myös Norjan Anne Kjersti Kalvå ja Venäjän Jana Kirpitshenko. Riitta-Liisa Roponen oli kilpailussa kahdeksas ja Eveliina Piippo kymmenes.

– Ei ollut vieläkään hiihdossa sellaista lentoa kuin parhaimmillaan viime kaudella, mutta oli tämä askel oikeaan suuntaan, Matintalo maisteli suoritustaan Hiihtoliiton äänitiedotteessa.

Matintalo ei ole saanut alkukaudesta suksiaan kaipaamaansa vauhtiin, ja hän joutui joulukuussa kilpailutauolle sairastelun takia. Nyt kunto tuntuu kääntyneen rapsakan harjoitusrupeaman jäljiltä parempaan suuntaan.

– Pidin joulun aikaan parin viikon harjoitusjakson. Tuntuu, että se teki hyvää. Tein saman ratkaisun viime talvena ja se toimi silloinkin hyvin, Matintalo kertoi.

– Nyt vielä kovia kisoja alle, että alkaa kulkea.

Matintalo palaa maailmancupiin kahden viikon kuluttua Viron Otepäässä. Lauantain jäljiltä hän rohkenee odottaa suosikkimatkaltaan eli perinteisen kympiltä alkukautta parempaa menestystä.

– Tämän kilpailun jälkeen Otepäähän on mukavampi lähteä, kun ei mennyt ihan penkin alle, Matintalo totesi.

Lue myös:

Pärmäkosken tymäkkä loppu jäi haaveeksi, kun eväät oli syöty ennen viimeistä mäkeä – Jauhojärvi: "Krista ei ole siinä huippuiskussa, missä hän oli viime talvena"

Dopingvarjo seuraa Venäjän uuden sukupolven hiihtäjiä – “Meille on elintärkeää nousta huipputasolle”

Mitä pitäisi tehdä, kun kato käy Tour de Skillä? Keskeyttämiset kuuluvat kiertueen henkeen – "Kaikki eivät sinne mäen päälle pääse, eivät pysty eivätkä jaksa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat