Korpio paransi taas – antaa pisteillään mukavan lahjan suomalaiselle alppihiihdolle

Nella Korpio nousi Zagrebin maailmancupin pujottelussa toisella kierroksella 20. sijalle.

alppihiihto
Nella Korpio laski pisteille Zagrebissa
Nella Korpio laski pisteille Zagrebissa

Alppihiihtäjä Nella Korpio laski toista kertaa peräkkäin maailmancupin pisteille, kun 19-vuotias oli Zagrebissa 20:s.

Korpio nousi toisella kierroksella seitsemän sijaa, sillä hän oli avauskierroksella 27:s. Korpio paransi nyt myös uransa parasta sijoitustaan.

Korpio oli ennen joulua Ranskassa Courchevelissä 23:s ja otti uransa ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Hän palautti silloin suomalaiset pisteille ensimmäisen kerran sitten Tanja Poutiaisen ja maaliskuun 2014. Viime viikonloppuna Senmeringissä Korpio ei ollut mukana. Zagrebin kisa oli Korpiolle uran neljäs maailmancupissa ja toinen ulkomailla.

Korpion pisteet tarkoittavat kuitenkin mukavaa lahjaa suomalaiselle alppihiihdolle. Suomen naiset saavat toisenkin paikan seuraavaan maailmancupin pujotteluun tiistaille Flachauhun. Korpion lisäksi mukana on tämän hetken tiedon perusteella Riikka Honkanen.

Kisan voitti yhdysvaltalainen Mikaela Shiffrin. Voitto oli hänelle uran 37:s pujottelussa maailmancupissa. Viime viikonloppuna Senmeringissä Shiffrin nousi voitollaan kaikkien aikojen eniten ykkössijoja ottaneeksi naiseksi pujottelussa. Hän voi vielä tällä kaudella nousta kaikkien aikojen ykköseksi.

Ruotsin Ingemar Stenmarkilla on 40 pujottelun maailmancup-voittoa, kun tällä maailmancup-kaudella on vielä jäljellä neljä naisten pujottelukisaa.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Lue lisää:

Nella Korpio laski taas toiselle kierrokselle! Suomalainen tuuletti vapautuneesti Kroatiassa

Palander hämmästeli, kun tulikuuma suomalaislaskija viettää taukoa maailmancupin sijaan – “Miksei lyödä saman tien kisaan?”

Suomen alppihiihtolupaus alkoi puhua itselleen, kun komeat maailmancup-pisteet olivat loppuhetkillä lipsua pois –”Tätä ei osannut sillä tavalla odottaa”

Kalle Palanderkin yllättyi uudesta suomalaisesta maailmancupin pisteillä: ”Aivan hemmetin kova juttu!”

19-vuotias suomalaislupaus pujotteli sensaatiomaisesti maailmancupin pisteille – edellistä kertaa saa hakea Tanja Poutiaisen vuosilta

Suomen alppilupaus järjesti iloisen yllätyksen – "Nyt saa tuulettaa"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat