Iivo Niskanen keskeytti Sotkamossa

Yhteislähdön ylivauhti kasvatti Eveliina Piipon kovuutta Vuokatissa.

Eveliina Piippo. Kuva: Tomi Hänninen

Eveliina Piippo kasvatti kilpahiihtäjänä kovuuttaan Skandinavia-cupin vapaan hiihtotavan kilpailussa Sotkamossa. Yhteislähtö pakotti Piipon, 20, alussa ylivauhtiin, mikä muovaa häntä kohti kansainväistä kärkeä.

– Maailmancupissakin on pakko hiihtää ylivauhtia ja toivoa, että jossain vaiheessa vauhti kestää loppuun asti, Seefeldin MM-joukkueeseen tähyävä Piippo kertoi STT:lle.

Piippo sijoittui Vuokatissa naisten 20 kilometrillä kolmanneksi, mutta hävisi kisan voittaneelle Ruotsin Frida Karlssonille lähes kaksi minuuttia. Puolimatkaan mennessä muilta karannut Karlsson oli ladulla omaa luokkaansa, sillä myös toiseksi hiihtänyt Norjan Anne Kjersti Kalvå jäi voittajasta minuutin ja 50 sekuntia.

– Pystyin pitämään hyvää matkavauhtia, mutta uskon, että kilpahiihtäminen on vielä mukavampaa myöhemmin kaudella, Piippo kertoi. Hän arvioi kilpailevansa seuraavaksi Vantaalla Suomen cupissa 15.-16. tammikuuta.

Kisan suomalaisyllättäjä oli kuudenneksi hiihtänyt Emmi Lämsä, joka tähyää myöhemmin tammikuussa Lahdessa kisattaviin nuorten MM-hiihtoihin.

– Ylämäissä kyllä jaksaa, mutta tasaisella jouduin antamaan muille periksi, Karihaaran Visaa edustava 20-vuotias Lämsä kertoi.

Lehtosen vaikeudet jatkuvat

Miesten 30 kilometrillä Lari Lehtonen oli parhaana suomalaisena 15:s. Hän hävisi kisan voittaneelle Norjan Mattis Stenshagenille 51 sekuntia.

– Ei mikään katastrofi, mutta ei plussan puolellekaan, Lehtonen kertoi.

Hän kertoi, että korvien välin kanssa on ollut tekemistä viime aikoina. Alkukausi on ollut vaikea, eikä Lehtonen pysty hiihtämään ollenkaan perinteistä hiihtotapaa jalkavaivan takia.

– Tavoitteena on hiihtää viestissä ja 50 kilometrillä MM-kisoissa, Lehtonen linjasi.

Lauantaina perinteisen hiihtotavan kisan voittanut Iivo Niskanen keskeytti krampin takia.

Lue myös: