Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - THA
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: USA - CHI
  • Marika Teini: Rouva kersantti - työ joka mahdollisti ammattiurheilun
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Sardinia, kisakooste
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Ennätyksen rikkonut Kläbo näki viime yönä painajaisia Alpe Cermisin noususta – "Olen ottanut askeleen eteenpäin, vaikka sitä on vaikea sanoa suoraan"

Johannes Hösflot Kläbo sanoi oppineensa paljon viimeisen vuoden aikana. Tour de Skin kokonaiskilpailun voittoon hän ei kuitenkaan uskonut.

hiihto
Johannes Hösflot Kläbo.
Johannes Hösflot Kläbo.Getty Images

Johannes Hösflot Kläbo teki Tour de Skillä historiaa, kun hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana koko kiertueen. Ja vieläpä heti ensimmäisellä yrityksellään.

Aikaisemmin nuorimman voittajan titteliä piti hallussaan tämän vuoden Tourin keskeyttänyt Dario Cologna, joka oli voittaessaan 22-vuotias ja 299 päivää vanha. Kläbo on 22-vuotias ja 76 päivää vanha.

– En olisi uskonut etukäteen, että on mahdollista voittaa koko Tour, tyytyväinen Kläbo kertoi Yle Urheilun haastattelussa rankan kisarupeaman jälkeen.

Kläbo on kantanut viime vuoden menestyksen jälkeen ennakkosuosikin paineita harteillaan. Etenkin sen jälkeen kun Petter Northug lopetti kilpauransa kesken tämän kauden, ovat katseet kohdistuneet sitä enemmän Kläbon. Moni onkin pitänyt häntä Northugin nuorempana versiona.

Kläbo itse vakuutti, ettei hän ole tuntenut erityisiä paineita tämän Tourin aikana. Hän oli jo etukäteen suunnitellut etenevänsä kiertueella vain kilpailu kerrallaan. Jos hän ei olisi ollut tyytyväinen suorituksiinsa, olisi hän ollut myös valmis hyppäämään sivuun.

– Onnistuin suunnitelmassani. Menin itse asiassa pidemmälle kuin suunnittelin. Eilispäivänä tunsin itseni vahvaksi ja minulle oli tärkeää hiihtää loppuun saakka.

Kläbo kertoi norjalaismedialle (siirryt toiseen palveluun), että oli nukkunut erittäin huonosti viime yönä ja nähnyt painajaisia Alpe Cermisin loppunoususta. Näissä unissa hän oli muun muassa pysähtynyt nousun alkupäähän ruokatauolle.

– Yritin ottaa Cermisin sellaisena kuin se on. Tiesin, että sen kipuaminen on raskasta, mutta olin harjoitellut nousuja tätä varten, hän vakuutti.

Kläbo oli muiden kilpailijoiden tavoin viimeisen etapin jälkeen hyvin väsynyt, mutta hyvin onnellinen. Nuoresta iästään huolimatta hän on ehtinyt voittaa jo paljon urallaan, mutta Tour de Skin voittaminen oli jälleen yksi suuri saavutus lisää.

– Olen oppinut paljon tämän vuoden aikana. Tämä on ollut opettavaista ja olen ottanut askeleen eteenpäin, vaikka sitä on vaikea sanoa suoraan, hän totesi.

Lue myös:

Kläbo voitti Tour de Skin ensimmäisellä yrityksellään ja kaikkien aikojen nuorimpana miesvoittajana

Krista Pärmäkoski järkyttyi vakavasta loukkaantumisesta ennen huippuhiihtoaan: "Näin sen ja mietin, että onko tässä järkeä lähteä?"

Pärmäkosken taistelu loppunousussa ei aivan tuonut kakkossijaa – Östberg ylivoimainen Tour de Skillä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat