Romuttakaa suunnitelmanne NHL-pomot! Nuorien Leijonien konkarit lähettivät kansainvälisessä mediassa viestin nuoresta ratkaisijastaan: ”Hän on ykkösvaraus”

Kaapo Kakkoa suitsutetaan MM-finaalin jälkeen todella paljon.

Kuva: LEHTIKUVA / Getty Images / AFP

Jo pitkään ensi kesän NHL:n varaustilaisuuden kärkinimi on ollut ennakkokaavailussa yhdysvaltalaishyökkääjä Jack Hughes.

Päättyneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen puheet suomalaisesta Kaapo Kakosta kärkinimenä ovat kuitenkin voimistuneet. Kakko ratkaisi Yhdysvaltoja vastaan MM-finaalin loppuhetken maalillaan. Kakko kirjasi seitsemään otteluun tehot 2+3=5. Hughes pyrki toipumaan kisojen aikana loukkaantumisestaan. Hän jäi neljässä pelissään ilman maaleja ja hankki neljä syöttöpistettä.

Nyt etenkin Suomen joukkueesta jo NHL-kokemusta saaneet Eeli Tolvanen ja Henri Jokiharju ovat viestineet kansainvälisessä mediassa 17-vuotiaasta Kakosta ykkösvarauksena.

– Hän on voittaja ja teki voittomaalin. Mielestäni hänestä tulee ykkösvaraus varmasti, Chicago Blackhawksin puolustaja Henri Jokiharju sanoi.

– Kaapo on iso kaveri. Hän pelaa jo miesten kanssa SM-liigaa TPS:ssä.

Nashville Predatorsissa myös jokusen NHL-ottelun pelannut Eeli Tolvanen oli samaa mieltä.

– Kaapo on varmasti ykkösvaraus, Tolvanen vahvisti.

– Hän on niin nuori, mutta samalla näyttää kolmannen vuoden veteraanilta. Kaapo ei pelkää mitään.

Kansainvälinen media piiritti luonnollisesti MM-kultaratkaisijan Kanadassa finaalin jälkeen. Hän vastaili englanninkielisiin kysymyksiin suomeksi tulkkina toimeen GM Kimmo Oikarisen välityksellä.

– Kiekko tuli vaan maalille. Löin sen vain sisään, Kakko kuvaili ratkaisuosumaansa.

– Ihan huikeat fiilikset.

Koskaan suomalaista ei ole varattu ensimmäisellä vuorolla NHL:ään. Kolme suomalaista on varattu toisella vuorolla: Patrik Laine (2016), Aleksander Barkov (2013) ja Kari Lehtonen (2002).

Lue lisää: