Suomalaisvalmentajan japanilaishyppääjä ponnisti mäkihyppyhistoriaa! Antti Aalto teki omaan parhaansa mäkiviikolla

Ryoyu Kobayashi voitti kaikki mäkiviikon neljä kisaa tällä kertaa. Hänestä tuli vasta kolmas sellaiseen suoritukseen saman viikon aikana pystynyt hyppääjä.

mäkihyppy
Ryoyu Kobayashi
Ryoyu KobayashiAOP/imago sport

Japanilainen Ryoyu Kobayashi teki mäkihyppyhistoriaa Keski-Euroopan mäkiviikolla. Kobayashi valloitti myös kiertueen neljännen kisan Bischofshofenissa. Janne Väätäisen suojatista tuli vasta kolmas, joka voittaa yhden mäkiviikon aikana kaikki neljä kisaa. Aiemmat ovat olleet saksalainen Sven Hannawald ja puolalainen Kamil Stoch.

Kobayashin neljäs kärkipaikka oli kuitenkin kovan työn takana. Hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen vasta neljäntenä. Itävallan Dawid Kuback taipui kuitenkin toiseksi ja Itävalla n Stefan Kraft oli kolmas.

Antti Aalto teki oman parhaan suorituksensa mäkiviikolla. Aalto oli 20:s. Mutta ensimmäisellä kierroksella Aalto oli vielä 13:s.

– Toisessa hypyssä oli ponnistus myöhässä, mutta energiaa riitti, Aalto sanoi.

Aaltoa jäi harmittamaan karsiutuminen Inssbruckissa toiselta kierrokselta.

– Kaksijakoinen turnee. Välillä onnistuin ja välillä en, mutta se ilmeisesti kuuluu asiaan, Aalto sanoi.

Osa artikkelin sisällöstä ei ole välttämättä saavutettavissa esimerkiksi ruudunlukuohjelmalla.

Kello 21.07. Korjattu Aallon ja kakkosen sekä kolmosen sijoitukset. Aalto oli 20:s, eikä 19:s kuten FIS:n tulospalvelu aluksi näytti.

Lue lisää:

Milloin suomalaiset nousevat kärkitaistoon? Mäkiviikon viisinkertainen voittaja Janne Ahonen täräyttää: "Sitten kun poikaset alkaa muuttua miehiksi"

Savolaismies tuli apuun, kun pikkukylän poika muutti unelmansa perässä miljoonakaupunkiin – mäkihyppytalven kirkkain tähti syttyi suomalaisvalmentajan opissa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat