Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Thaikureita ja urheilujohtamista
  • Jääkiekkokierros

Synkkiä uutisia: Sportin Komulaisen kiekkoura ohi – "Loppu tuli yllättäen ja varoittamatta"

Sportin Joonas Komulainen, 28, joutuu lopettamaan jääkiekkoilijan uransa.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Joonas Komulainen kuvassa
Joonas Komulainen joutuu jättämään kiekkokaukalot. Tomi Hänninen

Vaasan Sportin hyökkääjä Joonas Komulainen joutuu lopettamaan kiekkouransa. 28-vuotias Komulainen sai vakavan niskavamman viime vuoden helmikuussa pelatussa liigaottelussa Sport–KooKoo eikä ole pelannut sen jälkeen yhtään ottelua. Niskanikaman murtumisen lisäksi vasemman käden hermoon tuli hermovaurio.

Komulainen kertoo lopettamisestaan avoimessa kirjeessään (siirryt toiseen palveluun) Sportin verkkosivuilla. Hän kiittää kiekkouransa ympärillä toimineita ihmisiä ja lähipiiriään. Hän kuvailee kuluneita kuukausia, niiden aikana tehtyjä tutkimuksia ja kipulääkkeiden syöntiä.

Lopettamiseen liittyvä tunteiden käsittely on hänen mukaansa edelleen kesken.

– Välillä harmittaa, välillä ei. Välillä tuntuu, että jotain jäi kesken, välillä, että näin oli tarkoitettu. Nyt minun on kuitenkin aika antaa vähän aikaa itselleni ja saada arjesta kiinni, kun kivut jossain vaiheessa helpottavat. Asiat voisivat olla todella paljon huonomminkin. Minulla kuitenkin jalat ja pää toimivat, Komulainen kirjoittaa.

– Kuitenkin kaikella millä on alku, on myös loppu. Minun loppuni ammattijääkiekkoilijana tuli yllättäen ja varoittamatta. Asioita on paljon ehtinyt pyöritellä ja paljon tulee varmaan pyöriteltyä, mutta tärkeintä on, että olen alkanut löytämään uusia asioita jo siihen tilalle ja nautin niistä, Komulainen toteaa.

Kuhmon Kiva HT:n kasvatti pelasi Liigassa Kärppien, KalPan, Lukon ja Sportin paidassa yhteensä 297 ottelua, joissa tehopisteitä kertyi 39+85 = 124. Komulainen juhli Suomen mestaruutta Kärpissä keväällä 2014.

Lue lisää:

HIFK hankki tutun hyökkääjän Kärpistä

Suosittelemme

Tuoreimmat