MM-finaalin ratkaissut Kakko ja kultavahti Luukkonen – NHL:n pelaajatarkkailijat listasivat suurimmat lupaukset

Kaapo Kakko ja Ukko-Pekka Luukkonen pääsivät mukaan viiden pelaajan listalle, kun NHL:n pelaajatarkkailijat huomioivat jääkiekon nuorten MM-kisojen suurimpia lupauksia.

Jääkiekon nuorten MM 2019
Kaapo Kakko kuvassa
Kaapo Kakko ratkaisi mestaruuden Nuorille Leijonille. AOP

Nuorten Leijonien maailmanmestaruden ratkaissut Kaapo Kakko ja maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen saivat arvokasta huomiota, kun NHL:n pelaajatarkkailijat listasivat (siirryt toiseen palveluun) alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa läpimurtonsa tehneitä pelaajia.

17-vuotias TPS-hyökkääjä Kakko teki Suomen voittomaalin USA:n verkkoon, kun nuorten MM-finaalia oli pelaamatta puolitoista minuuttia. Kakko pelasi muutenkin loisteliaan turnauksen ja saalisti 2+3 tehopistettä.

19-vuotias Luukkonen nousi vakuuttavilla esityksillään Nuorten Leijonien kultajoukkueen suurimpiin sankareihin. Luukkonen pelaa seurajoukkuetasolla Ontarion junioriliigassa Sudbury Wolves -joukkueessa.

Luukkonen sai vielä vuosi sitten kovaa kritiikkiä esityksistään, kun Suomi jäi ulos nuorten MM-kisojen mitalipeleistä. Nyt Luukkonen näytti epäilijöille ja pysäytti kiekot kovalla torjuntaprosentilla 93,2.

Venäjän maalivahti Pjotr Kotshetkov, Ruotsin puolustaja Erik Brännström ja USA:n hyökkääjä Ryan Poehling nousivat Kakon ja Luukkosen rinnalle nuorten MM-kisojen suurimpiin onnistujiin. Heistä Kotshetkov valittiin kisojen parhaaksi maalivahdiksi ja Poehling puolestaan kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Lue myös:

Nuorten Leijonien MM-kultajoukkue palaa kotiin – suora lähetys kello 21 Yle Areenassa

Kommentti: Vielä viisi päivää sitten Nuoret Leijonat oli viittä vaille fiasko ja Ahokas täysi floppi – häikäisevä menestys on tehnyt Suomesta suurvallan, hyvässä ja pahassa

Suomi jääkiekon suurvaltana hämmästyttää Pohjois-Amerikassa – Nuorten Leijonien joukkueenjohtajalta viiltävä kuitti, mutta asiantuntija näkee kolme selvää syytä menestykselle Nuorten Leijonien mukana Ylösen perheeseen saadaan toinen MM-kultamitali – "Kuittailu alkaa varmaan heti"

Suomen suurin MM-kultasankari palaa matkustamaan ympäri Kanadaa bussilla – joukkuetoverit yrittävät hulvattomasti lausua Ukko-Pekka Luukkosen nimeä, mutta tien päällä leijuu aina suuri tragedia

Nuorten Leijonien MM-kulta osoitti, että Suomi-kiekossa ikuisuuksia jatkunut riitely on turhaa: "Meidän pitää tietää pelistä enemmän kuin kukaan muu maailmassa"

Ykkösmaalivahti kuin betonia ja kapteeni joukkueen yllättäjänä – Yle Urheilu arvioi koko kultajoukkueen Leijona Leijonalta

Soturi-Talvitien uskomaton taistelu: ”Minä olen mestaruusjuhlissakin last man standing”

Jussi Ahokkaan kiirastuli päättyi toiseen maailmanmestaruuteen: "Viime vuosi kasvatti henkisesti"

Presidentti Sauli Niinistö lähetti onnitteluviestin Nuorille Leijonille – katso, miten mestarien pukukopissa reagoitiin presidentin terveisiin Kommentti: Jälleen maailmanmestareita! Suomalaisessa jääkiekossa eletään käsittämätöntä kulta-aikaa, jollaista emme ole koskaan ennen kokeneet

Se on siinä! Suomi voitti jääkiekon nuorten maailmanmestaruuden – superlupaus Kaapo Kakko ratkaisi dramaattisen finaalin viime hetkillä

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat