Suora

  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 20.7.
  • Urheilukierros
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • CS:GO: IEM Chicago – välierät
  • Aviopari katoaa
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Huuhkajien Kamaralle siirtopäätös suurseuraan syntyi hetkessä – "Kun Gerrard ja Rangers ottavat yhteyttä, asiaa ei tarvitse kahdesti miettiä"

Maajoukkueen kanssa Qatarissa leireilevä Kamara loikkaa kerralla pohjalta huipulle.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Dundee FC:n Glen Kamara
Glen Kamara vaihtaa kauden jälkeen pienen Dundeen pääkaupunki Glasgow'n suuriin valoihin.AOP

Yli 50 000 katsojan intohimosta kiehuva Ibrox-stadion, Old Firm -kohtaamiset Celticin kanssa, 54 Skotlannin mestaruutta ja 147 vuotta seurahistoriaa. Siinä puitteet Huuhkajien keskikentällä loistavia otteita syksyn Kansojen liiga -peleissä esittäneelle Glen Kamaralle ensi kesästä lähtien.

Rangersin managerin ja brittijalkapallon elävän legendan Steven Gerrardin yhteydenotto johti neljän vuoden sopimukseen.

Tällä hetkellä Qatarissa Suomen maajoukkueen kanssa tiistain Ruotsi-ottelun valmistautuva Kamara on tyytyväinen mies. Lauantaina Skotlannin ja Glasgow'n toinen jalkapallojättiläinen Rangers kertoi verkkosivuillaan seuran solmineen neljän vuoden sopimuksen Huuhkajien keskikenttämiehen kanssa.

Skotlannin valioliigassa viimeisenä olevassa Dundeessa pelaava Kamara aloittaa pestinsä Rangersissa kuluvan kauden päätyttyä.

– Siihen asti olen Dundeen mies. Meillä on tärkeitä otteluita edessämme ja toivottavasti pystymme nousemaan pohjalta, Kamara kertoo.

Rangers on eurooppalaisittainkin suurseura

Rangersiin muuttaminen tulee olemaan Kamaralle iso kulttuurimuutos. 1960-luvulla suuruudenaikojaan eläneen ja vuonna 1962 seuran ainoan Skotlannin liigamestaruuden voittaneen Dundee FC:n kotikatsomoon mahtuu 11 500 katsojaa.

Hyppy muun muassa 54 liigamestaruutta ja yhden cupvoittajien cupin voittaneen Glasgow Rangersin suuruutta huokuvalle kotistadionille, Ibroxille, on valtava. Kun Ibrox on loppuunmyyty, paineaalto, jonka 50 817 katsojaa saa aikaan, ei jää toiseksi juuri missään vertailussa.

Kamara siirtyy kerralla suurseuraan, jonka pelipaidassa on nähty Ronald de Boerin, Brian Laudrupin, Mark Hateleyn ja Paul Gascoignen kaltaisia koko jalkapalloa seuraavan maailman tuntemia pelaajia.

Elävä legenda löytyy myös nyky-Rangersista. 17 vuotta Liverpoolin Anfield Roadia kotikentäkseen kutsunut Steven Gerrard on Rangersin manageri kuluvan kauden alusta lähtien. "Stevie G":n nimen mainitseminen saa Huuhkajien keskikentän avainpelaajan suun hymyyn.

– Hän on suurpelaaja, joka on pelannut Mestareiden liigan finaalissa. Gerrard on nähnyt ja kokenut kaiken. Kun Gerrard ja Rangersin kaltainen suurseura ottavat yhteyttä, asiaa ei tarvitse kahteen kertaan miettiä.

Ohjelmassa myös kaikkien paikallisottelujen äiti

Kesällä alkavan neljän vuoden sopimuskauden aikana Glen Kamara tulee itse kokemaan yhden maailman vaikuttavimmista jalkapallo-otteluista – ja toivottavasti moneen kertaan: Glasgow'n tarunhohtoisen paikallisottelun Rangersin ja Celticin väliilä.

Old Firm -nimeä kantava klassikko täytti viime 130 vuotta, joiden kuluessa vanhat viholliset ovat kohdanneet yhteensä 415 kertaa.

Kamaran tuleva joukkue on kävellyt voittajana kentältä 160 kertaa. Viimeksi näin kävi reilu viikko sitten, 29. joulukuuta, jolloin kotivoitto kirjattiin luvuin 1–0.

Lue lisää:

Suomen Valioliiga-toivosta piti tulla Thierry Henry – Glen Kamara häikäisee Huuhkajissa ja Skotlannissa

Huuhkajien keskikenttäkomeetta siirtyy Skotlannissa suurempaan seuraan

Pizzalla ja oluella voittoa juhlistanut Hradecky hehkutti Huuhkajien keskikenttätähteä: “Kiitos valtiovallalle, että Kamaralle on annettu Suomen passi”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat