1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Yle Areenassa ensi yönä amerikkalaisen jalkapallon NCAA:n eeppinen loppuottelu suorana

Amerikkalaisen jalkapallon NCAA:n Kansallinen mestaruusottelu Alabaman ja Clemsonin välillä alkaa tiistaiaamuna Suomen aikaa klo 2.55 Santa Clarassa, Kaliforniassa.

Alabama Crimson Tide vs Clemson Tigers Kuva: AOP

Amerikkalaista jalkapalloa on pelattu yhdysvaltalaisissa yliopistoissa jo vuodesta 1869 saakka.

Yle Areenasta käsin pääsee seuraamaan varhain tiistaiaamuna suorana lähetyksenä englanninkielisellä selostuksella NCAA:n Kansallista mestaruusottelua Alabama Crimson Tiden ja Clemson Tigersin välillä.

Joukkueet kohtaavat kolmannen kerran neljän vuoden aikana ratkaisupeleissä. Kumpikin joukkue on voittanut kuluvan kauden aikana kaikki ottelunsa.

Viime vuosien menestysseuralla ja puolustavalla mestarilla Alabamalla on kiistatta sarjan paras hyökkäys, jota tähdittää taitava pelinrakentaja Tua Tagovailoa. Vuodesta 2015 lähtien Alabama Crimson Tide on voittanut 55 ottelua ja hävinnyt vain kolmesti.

Haastaja Clemson Tigers taipui viime vuoden välierissä Alabamalle selvin 6–21-numeroin ja hakee nyt nälkäisesti revanssia. Clemson on laatujoukkue ja senkin NCAA:n tilasto on kivikova vuodesta 2015 lähtien; 54 voittoa - 4 tappiota. Moni uskoo, että Clemsonilla on riittävän laadukas puolustus sekä hyökkäys, joilla pystyy horjuttamaan hyvänä päivänä Alabamaa.

Kutkuttavaa finaaliottelua pääsee seuramaan Yle Areenasta klo 2.55 alkaen.