Voiko Nuorten Leijonien MM-kultaratkaisija tehdä suomalaista NHL-historiaa? Sami Kapanen esittää uhkakuvan kuumaan ykkösvarauskysymykseen

17-vuotias Kaapo Kakko hämmästytti puhumalla tulkin avustuksella vain suomea kansainväliselle medialle nuorten MM-kisoissa. Se voikin estää historiallisen nousun NHL:n ykkösvaraukseksi ensi kesänä.

NHL
Kaapo Kakko
Vesa Moilanen/Lehtikuva

Nuorten MM-kisojen jälkeen on herännyt esiin kuuma kysymys ensi kesän NHL-varaustilaisuuteen: Voiko MM-finaalissa Suomelle mestaruuden ratkaissut Kaapo Kakko olla ykkösvaraus?

Yhdysvaltalainen hyökkääjä Jack Hughes on ollut pitkään listan kärjessä, mutta etenkin MM-kisoissa Nuorten Leijonien NHL-pelaajat nostivat Kakon amerikkalaisen ohitse.

Koskaan aiemmin ketään suomalaista ei ole valittu NHL:ään ensimmäisellä varausvuorolla. Kolme kertaa suomalainen on valittu toisena Patrik Laine (2016), Aleksander Barkov (2013) ja Kari Lehtonen (2002).

Yle Urheilun asiantuntija Sami Kapanen näkee yhden ison asian kuitenkin 17-vuotiaan TPS-hyökkääjän ykkösvarauksen tiellä. Kakko hämmästytti monet antamalla kommentteja tulkin välityksellä kansainvälisellä medialle suomeksi.

831 NHL-ottelun veteraani Kapanen näkee englannin kielitaidon puutteen käsijarruna pelaajan kehityksessä. Se saattaa olla Kapasen mielestä suurin este ykkösvaraukselle.

– Ykkösvarausta käytetään heti paljon mediarumbaan. Tuleeko olemaan ykkönen vajaalla kielitaidolla, Kapanen kysyi Yle Urheilun erikoislähetyksessä Nuorten Leijonien kultajuhlista.

– Kielitaidon ei pitäisi olla ratkaiseva tekijä, mutta organisaatiot miettivät asioita laajalta pohjalta. Marginaalit ovat näissä varausvalinnoissa pieniä, Kapanen sanoo.

Kapasen mukaan kielitaito on olennainen asia pelaajan kehityksessä. Hän muistuttaa kolmen vuoden takaisesta Nuorten Leijonien tähdestä Jesse Puljujärvestä, jolla on ollut englannin kielen kanssa tekemistä siirryttyään Edmontonin NHL-organisaatioon nelosvarauksena.

– Kielitaito on tärkeä asia, jos puhutaan esimerkiksi Puljujärvestä. Siinä oli vaikeudet päästä kiinni pelitapoihin ja asioihin kiinni, koska kaikki arki on englannin kielellä. Jos kielen puhumisessa on haasteita, niin se haaste siirtyy myös kaukalon puolelle, Kapanen toteaa.

– Yleensä kaukalo on kuitenkin turva-alue. Siellä on rauhallista ja turvallista olla.

Kapanen samaan aikaan haluaa vielä todeta, että tärkein asia meni hyvin eli itse pelaaminen MM-kisoissa. MM-kisoissa Kakko pystyi kenties suomen kielellä toimimisen takia myös keskittymään paremmin pelaamiseen.

– Uskoisin, että kisojen ajalle on tehty linjaus suomen kielellä menemiselle. Jos tarve on, niin taitoa on varmaan tarpeeksi, Kapanen miettii.

Lue lisää:

Katso Yle Urheilun erikoislähetys: Nuorten Leijonien mestarijoukkue palasi kotiin ja sai riemuisan vastaanoton

MM-finaalin ratkaissut Kakko ja kultavahti Luukkonen – NHL:n pelaajatarkkailijat listasivat suurimmat lupaukset

Romuttakaa suunnitelmanne NHL-pomot! Nuorien Leijonien konkarit lähettivät kansainvälisessä mediassa viestin nuoresta ratkaisijastaan: ”Hän on ykkösvaraus”

Suomen nuorten MM-kultasankari Kaapo Kakko on nuori timantti, joka kasvaa legendojen ympäröimänä NHL-tähdeksi

Katso herkkä hetki! Nuorten Leijonien MM-kultakoutsi näki ensimmäistä kertaa poikavauvansa ja herkistyi: ”Vaimo teki kovimman työn”

MM-kultakapteeni Talvitien äiti saa poikansa pitkästä aikaa kotiin – juhlia varjostaa ikävä loukkaantuminen: ”Ei se polvi kunnossa ole”

NHL:n seuraavan supertähden harteille on kasattu valtavia paineita jo vuosia – ennätyksiä rikkonut 17-vuotias on varsinaisen kiekkoperheen timantti, joka kasvoi NHL-pelaajien ympäröimänä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat