Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Tässä ovat Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueen hämmentävän kovat kultarohmut: Anttoni Honka ja Tuomo Ruutu kertovat tuuristaan

Anttoni Honka on voittanut lähes kaiken vuoden sisään ja Tuomo Ruudun saldo puolestaan maajoukkuetehtävissä on todella kova tällä hetkellä.

Jääkiekon nuorten MM 2019
Tuomo Ruutu
AOP

Nuorten Leijonien MM-kultajoukkueesta löytyy kaksi jopa hämmentävän paljon mestaruusjuhlissa kolunnutta ihmistä. 17-vuotias puolustaja Anttoni Honka on nyt voittanut vuoden sisään maajoukkueissa alle 20-vuotiaiden ja 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden, KeuPassa Mestis-mestaruuden sekä JYPissä Mestarien liigan.

Päättyneissä Kanadan MM-kisoissa alle 20-vuotiaiden valmennustiimiin lukeutunut Tuomo Ruutu on saavuttanut puolestaan lähes kaiken maajoukkuepaidassa. Palkintokaapissa on nyt valmennusmestaruuden lisäksi pelaajavuosilta alle 18-vuotiaiden MM-kulta ja aikuisten MM-kulta. Lisäksi mitaleita on tullut muutenkin maajoukkueessa: Kaksi alle 20-vuotiaiden MM-hopeaa ja yksi pronssi, yksi miesten MM-hopea, kaksi miesten MM-pronssia, kaksi olympiapronssia sekä World Cupin hopeamitali.

Molemmat kertovat onnestaan, kun puheeksi tulevat lukuisat mestaruusmitalit.

– On aina mukava voittaa. Olen päässyt pelaamaan hyvissä joukkueissa, Honka sanoi Yle Urheilun haastattelussa.

– Aika hienolta tuntuu olla maailmanmestari. Pitkä reissu oltiin maailmalla, niin kiva tulla takaisin kultamitali kaulassa.

Anttoni Honka
Anttoni Honka.AOP

Ruutua nauratti puolestaan, kun häneltä kysyttiin mahdollisuudesta olla kaikkien maajoukkueiden virallinen kisamaskotti.

– En tiedä. On ollut hyvää tuuria, että olen ollut hyvissä joukkueissa mukana. On ollut hyvää sattumaa, Ruutu heitti.

Ruutu oli hyvin iloinen, että Nuoret Leijonat kasvoivat vaikeuksista mestaruuteen pitkän turnauksen aikana Kanadassa. Hän ei nähnyt dramaattista Kanada-puolivälierävoittoa niin suurena käännekohtana kuin moni muu.

– Peli ei ollut ihan huipussaan, mutta puhuttiin jo ennen turnausta ja turnauksen aikana, että kuinka paljon jätkät nauttivat olla yhdessä jäällä ja sen ulkopuolella. Koko ajan oli pieni kilpailutilanne, Ruutu hehkutti mestarijoukkueen vahvuuksia.

Lue lisää:

Katso herkkä hetki! Nuorten Leijonien MM-kultakoutsi näki ensimmäistä kertaa poikavauvansa ja herkistyi: ”Vaimo teki kovimman työn”

Katso Yle Urheilun erikoislähetys: Nuorten Leijonien mestarijoukkue palasi kotiin ja sai riemuisan vastaanoton

Näin paljon Nuorten Leijonien MM-kultapokaali on ottanut osumaa – joukkueenjohtaja nauroi tärkeälle roolilleen mestaruusjuhlissa

MM-kultakapteeni Talvitien äiti saa poikansa pitkästä aikaa kotiin – juhlia varjostaa ikävä loukkaantuminen: ”Ei se polvi kunnossa ole”

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat